hanenkam zaden kopen, celosia bij moestuinland
Hanenkam zaden, Triangle mix (Celosia)
Celosia argentea cristata - De Hanenkam is een prachtige plant met opvallende bloemen. Het kleurenmengsel van sluisgarden bevat gele, rode en oranje bloemen.

Artikelnummer

SL5255

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á3,25
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Hanenkam Celosia zaden kopen

De Celosia argentea cristata, in de volksmond ook wel de Hanenkam, is een prachtige bloeiende plant die bloeit met een soort golvende kuif. En leuk soort om eens te proberen en te kweken! De zaden geven celosia's met gele, oranje en rode bloemen. De plant is een eenjarig gewas en wordt zo'n 70 centimeter hoog. De plant staat graag in de zon en is zeer geschikt als snijbloem of als droogbloem.

Celosia argentea cristata zaaien

Zaaien doe je in de maanden maart en april onder glas. Wanneer je dit direct buiten wilt doen, doe je dit in de maanden mei of juni. De celosiazaden van sluisgarden hebben zo'n 18 dagen nodig om te onkiemen, afhankelijk van een goede zaaitemperatuur. De ideale zaaitemperatuur is 22 graden. Dit is vrij warm, vandaar dat onder glas aan te raden is. De zaden na inzaai niet bedekken met aarde. Na opkomst de plantjes verspenen en laten afharden voor ze naar buiten gaan. Dit doe je door de plantjes af en toe even buiten te zetten om aan de temperatuur te laten wennen. Het zakje hanenkamzaden bevat 0,1 gram, wat overeenkomt met ongeveer 120 zaden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.