Grote Kattenstraat zaden kopen, Lythrum salicaria | Moestuinland
Grote kattenstaat zaden, Lythrum
Lythrum salicaria - De Grote Kattenstaart heeft paarse of roze pluimen in de vorm van een aar. Valt meteen op en geeft veel kleur aan de tuin.

Artikelnummer

SL6975

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á2,20
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Grote Kattenstaart zaden kopen

De Grote Kattenstaat is een prachtige paarse/roze inheemse plant. Deze aarvormige bloemen springen meteen in het oog en geven veel kleur aan de tuin. Ook erg geliefd bij bijen en hommels als drachtplant. Ook fungeert de Grote Kattenstaart als nectarplant voor de grote vuurvlinder. De bloemen groeien dus als aren aan de stengels, waarbij er veel kleine bloempjes te vinden zijn. Mooi in de siertuin, maar ook erg nuttig in de moestuin. Werd vroeger ook in de geneeskunde gebruikt als bloedstollend middel, en tegen diaree. Ook werden de bladeren en stengels gebruikt om kleurstof uit te winnen voor het verven van wol. Inheemse planten die al jaren goed doen in ons Hollandse klimaat.

Hoe moet ik de Grote Kattenstaart telen?

Je kunt de Grote Kattenstaart, of Lythrum salicaria, zaaien in de volle grond. Doe dit bij een temperatuur tussen de 15 en 20 graden in de maanden maart, april en mei, of later in de maanden juli, augustus en september. De zaden van de Grote Kattenstaart zijn soms in kiemrust, dus de ontkieming kan onregelmatig zijn en soms wat langer duren. Gemiddeld houden we tussen de 14 en 30 dagen aan, maar even geduld dus. Je kunt deze meerjarige planten het beste telen op een drassige tot bijna droge grond, voedselrijk. De bloemen kunnen wel 90 centimeter hoog worden en bloeien in de maanden juli, augustus en september.

Een zakje zaad bevat ongeveer 6000 Lythrum zaden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.