Grote of Wilde Kaardebol zaden kopen, Dipsacus fullonum | Moestuinland.nl
Kaardebol zaden, Grote (Dipsacus)
Dipsacus fullonum - Deze Grote Kaardebol heeft een mooie bloemknop met blauwe bloemen. Geliefd bij bijen, en de zaden bij vogels. Mooie inheemse plant.

Artikelnummer

SL6940

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á2,20
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Grote Kaardebol zaden kopen

De Grote of Wilde Kaardebol is een echte inheems plantensoort die je nog in het wild in Nederland kunt tegenkomen. Deze prachtige en hoge planten worden vaak als distels aangezien, maar dat zijn ze officieel niet. Wel hebben deze kenmerken overigens: Stekels, omwindelblaadjes en een sierlijke knop. Ook daar komt het woord 'Kaarde" vandaan: 'Carduus', wat Distel betekent. De Grote Kaardebol heeft 1 bloemhoofd, met heel veel kleine blauw/lila kleurige bloempjes. De bloei begint in het midden, en loopt zo naar zowel boven als beneden uit. De Kaardebol werd vroeger gebruikt voor het ruwen van wollenlakens. Geliefd bij bijen, hommels en zaadetende vogels.

Hoe moet ik de Wilde Kaardebol telen?

Je kunt de zaden van de Grote of Wilde Kaardebol zaaien in de maanden maart, april en mei, of in juli, augustus en september. Deze plant is tweejarig, dus in het eerste jaar vormt zicht de plant en de bloemhoofden, en in het 2e jaar komt hij in bloei. Dit zal zijn rond juli en augustus. De Grote Kaardebol heet niet voor niets groot en kan wel 2 meter hoog worden. Mooi in de siertuin of als achtergrondbeplanting. Voor het uitlopen, elk voorjaar, het oude loof wegknippen om extra mooie bloeit te krijgen. Latijnse naam: Dipsacus fullonum.

Deze verpakking bevat ongeveer 0,5 gram zaad, dat zijn ongeveer 150 zaden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.