Grote centaurie zaden kopen, Centaurea | Moestuinland
Grote Centaurie Zaden, Centaurea scabiosa
Centaurea scabiosa - Prachtige paars-roze bloeier die een echte inheemse in ons land is. Krijgt een hoogte van zo'n 70 centimeter.

Artikelnummer

SL6935

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

€ 3,25
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Grote Centaurie zaden kopen

De Centaurea scabiosa is een plant die graag op een zonnige plek in de tuin staat. De plant krijgt een hoogte van zo'n 70 centimeter, en heeft graag een afstand van zo'n 30 centimeter tot de andere planten. De plant is meerjarig en een echte inheemse in nederland. De grote centaurie heeft een goede aantrekkingskracht op vlinders en bijen, en draagt daarmee zijn steentje bij aan de bio-diversiteit. De bloemen hebben een stevige groeiwijze, en krijgen een mooie paars-roze kleur. De Centaurie is een rijke bloeier en een prachtige aanvulling in elke tuin.

Centaurea scabiosa zaaien in de tuin

Zaaien doe je in de volle grond, in de maanden maart, april en mei en later in het jaar in juli, augustus en september. De plant bloeit in juli, augustus en september. De kiemduur bevat zo'n 14 dagen. Maar let wel: de plant zal bij late zaai het eerste jaar waarschijnlijk geen bloemen laten zien. De plant is wel een vaste plant en zal het jaar daarop des te rijker bloeien. Het zakje bevat zo'n 75 zaden, dit komt overeen met ongeveer 0,5 gram zaden. 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.