zaden kopen voor groenlof - moestuinland
Groenlof Zaden, Zuckerhut
0 Reviews | Review toevoegen

Groenlof is niet erg bekend in ons land. Toch moet de smaak niet vreemd zijn, want het lijkt op een combinatie van andijvie en witlof.

Levertijd

Binnen 2 werkdagen

€ 1,75
Prijs per stuk

 

Aantal: 
in winkelwagen

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Groenlof zaden kopen

Groenlof is niet erg bekend in Nederland. Daarom wordt het ook niet erg veel gegeten en dat is erg jammer want het smaakt lekker en is erg gezond. De smaak van Groenlof zou je kunnen omschrijven als een cobinatie van de smaken van andijvie en van witlof. Groenlof bestaat al erg lang en het zou als eerste gevonden zijn in een Italiaanse streek. Groenlof bestaat uit een grote en langwerperige koolsoort met een spitse punt. Lichtgeel van binnen en groen van buiten, weegt deze kool toch al gauw zo'n 2 kilo. Groenlof past perfect in het weertype van de winter. Erg lekker als stamppot of als wintersalade, lekker knapperig. 

Groenlof zaaien en oogsten

WIl je de zaden onder glas zaaien, doe dit dan halverwege het jaar in mei en juni. Zaaien in de volle grond kan in de maanden juni en juli. Hier zie je goed dat het een groente is afkomstig uit een warm klimaat. Zaai bij een temperatuur van ongeveer 18 graden. Het zal ongeveer 14 dagen duren voordat er een kiemplantje te zien is. Houdt bij het overpoten een minimale afstand van 15 centimeter aan. Groenlof groeit erg snel en wanneer het het zaaischema aanhoudt, dan kun je al in juli beginnen met oogsten. Oogsten kan tot en met september. 

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.