Groene asperge klauw wortelstok kopen, Asparagus Groen Gijnlim | Moestuinland
Asperge wortelstok, Groene Asperge (Gijnlim)
Groene Asperges zijn heerlijk in de oven, in de wok of met olijfolie en zeezout. Kweek ze zelf uit aspergeklauwen. Vaste plant.

Artikelnummer

Y129050

Verwachte levertijd

tijdelijk uitverkocht

ÔéČ┬á3,50
Prijs per 1 wortelstok
Dit product is niet uit voorraad leverbaar
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Groene aspergeklauw kopen

Groene Asperges groeien, in tegenstelling tot de witte variant, boven de grond en krijgt wat zon over zich heen. Bevat meer vitaminen en is ook zachter van structuur. Dit scheelt ook schillen. Deze 'Gijnlim' Aspergeklauw geeft sneller oogst dan de teelt van groene asperges uit zaad. Dit kost namelijk al snel zo'n 3 jaar voordat je kunt oogsten. Asperges zijn vaak in de winkel behoorlijk prijzig, en daarom maakt het kweken van je eigen asperges het heel aantrekkelijk. Al is het natuurlijk ook gewoon erg leuk. Aspergeplanten zijn vast en je kunt er daarom jaren lang van genieten! Heerlijk!

Wortelstok voor groene asparagus telen

Deze verpakking bevat 1 wortelstok of aspergeklauw, en daaruit komen meerdere planten voort. Je kunt deze klauw poten in de maanden maart en april. Doe dit bij voorkeur in zandgrond. Voor het planten van de wortelstok eerst de grond goed losmaken en wat bemesten. Na verloop van tijd zul je de Asperges boven zien komen. In tegenstelling van de witte asperges, hoeven deze groene jongens niet afgedekt te worden. Dat maakt de kleur. Oogst asperges in de maanden mei en juni. Ga niet te lang door, want anders verzwakt de plant te erg, en kan hij in het jaar erop niet genoeg kracht geven om goed terug te komen. Haal de gele loof weg die in de herst bij de planten zit. Oogst in het volgende jaar.

Specificaties groene asperge:

  • Inhoud: 1 Aspergeklauw;

  • Poten: maart-april;

  • Oogsten: mei-juni;

  • Ras soort: Gijnlim.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.