Rode klaver zaden kopen, drachtplant bodemverbeteraar | Moestuinland
Groenbemester Rode Klaver | BIO
Biologische rode klaver zaden. De rode klaver is goed als aanlever van organische stoffen in de grond en het trekt bijen en hommels aan. Een echte groenbemester.

Artikelnummer

SL6241

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á2,20
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Biologische rode klaver zaden kopen

Een moestuin in onderhoud hebben vraagt het nodige werk. Wanneer je na verloop van tijd aardig wat groente, fruit of kruiden uit je tuin hebt gehaald zal de grond op den duur leeg raken. Daarmee wordt bedoeld dat de grond niet meer voldoende organische stoffen in zich heeft om de gewassen goed te kunnen laten groeien. Dit is erg jammer natuurlijk als verder een goede oogst niets in de weg staat. Een oplossing voor dit probleem is een groenbemester. Een groenbemester zal de grond los maken en het vullen met organische stoffen. Wanneer dit goed door de grond verwerkt wordt zal het een volgend seizoen de oogst stukken beter zijn. Rode klaver is niet alleen goed voor de grond, het trekt namelijk ook bijen en hommels aan die de vruchten kunnen bestuiven. Het is een echte drachtplant. Deze biologische rode incarnaatklaver of Italiaanse klaver is voor beide manieren te gebruiken. De rode klaver zal breed vertakken wat een losse grond tot gevolg heeft. De bloemen bloeien erg goed en het is een echte voederplant voor bijen. 

De pluimen van de rode klaver worden ongeveer 4 centimeter lang en zijn prachtig rood van kleur. Rode klaver is een eenjarige plant, maar vaak kan de plant wel overwinteren en dan kun je er extra lang van genieten! De bijen zullen je erg dankbaar zijn.

Rode klaver zaden zaaien en telen

De biologische rode klaver zaden zitten verpakt in een zakje van 8 gram, wat gelijk staat aan ongeveer 2800 zaden. De zaden zijn alleen ter plaatse in de vollegrond te zaaien. Doe dit in de maanden april, mei of juni. Het liefst direct na de oogst of natuurlijk op stukken grond waar niets geteeld wordt. De perfecte zaaitemperatuur ligt rond de 18 graden. Verder bedraagd het aantal kiemdagen ongeveer 14 dagen. Na ongeveer 3 maanden kan de rode klaver door de grond verwerkt worden. Het liefst in het najaar, rond augustus, september of oktober. Groeit snel en geeft de grond voldoende organische stoffen om weer een aantal jaar rijk te kunnen oogsten. 

Biologische zaden

Deze rode incarnaatklaver zaden zijn volgens de biologische wijze verpakt, geschoond en geteeld. Dat wil bijvoorbeeld zeggen dat ze niet met de hand geoogst zijn, dat ze niet met chemicaliën zijn bewerkt en dat er bij de teelt geen kunstmest is gebruikt. Om jou ervan te verzekeren dat dit echt biologische zaden zijn, zijn de zaden gecontroleerd en ingevoerd in het systeem van de stichting SKAL. Deze zien erop toe dat het daadwerkelijk om biologische zaden gaat. 

Nog meer biologische zaden kopen? Moestuinland heeft een ruim assortiment biologische zaden voor de moestuin. 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.