Graszaad kopen, Sier & Schaduw Gras Humuforte | Moestuinland
Graszaad, Sier & Schaduw Humuforte
Graszaad of gazonzaad voor siergras & schaduwgras. Creƫert een dichte grasmat. Bevat 800 gram, ruim voor 40 vierkante meter.

Artikelnummer

ZHF80GSC

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ā‚¬Ā 17,50
Prijs per 800 gram
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Graszaad kopen voor aanleg siergazon en schaduwplekken

Graszaad of gazonzaad van hoge kwaliteit voor de aanleg van gazon als siergazon of plekken waar er veel schaduw komt, zogenaamd schaduwgazon. Deze verpakking bevat meerdere soorten graszaden die met elkaar een fijnbladige en dichte grasmat vormen. Het mengsel bestaat uit de volgende samenstelling: Roodzwenk, Engels Raaigras, veldbeemd en ruwbeemd. Dit kwaliteitsgazonzaad produceert diepe wortels met uitlopers, waardoor het gazon goed tegen schaduw kan en tegen vocht. Het zaad groeit ook goed bij wat lagere temperaturen en komt dus beter op dan 'normaal' gazonzaad. 

Gazonzaad Sier & Schaduw Engels Siergras

Met dit graszaad creeër je dus een dichte, Engelse siergrasmat. Een grasmat die prachtig bloeit en waar je jaren plezier van hebt. Het gras heeft een hoge sierwaarde en is redelijk goed bestand tegen lopen en betreding ervan. Door de samenstelling van de verschillende gazondzaden, ontstaat er een dichte zode, wat weer helpt om mos tegen te gaan en te voorkomen. Dit gazonzadenmengsel is geschikt voor de aanleg van een grasmat op alle soorten gronden. Afkomstig van het kwalitatieve merk Humuforte. 

Hoeveel graszaad moet ik zaaien per vierkante meter?

Deze verpakking bevat 800 gram graszaad, wat voldoende is voor een dichte grasmat van 40 vierkante meter (m2). Gebruik hiervoor 20 gram zaad per vierkante meter. Wil je liever een iets minder dik grasveld, dan kun je ongeveer 15 gram met vierkante meter aanhouden. Dan heb je met deze verpakking genoeg aan 55 vierkante meter. De meest ideale toepassingsperiode is van maart tot en met oktober. Na het spitten of fresen van de grond, kun je het zaad zaaien, als de grond gelijk is gemaakt. Na het zaaien, licht aandrukken voor de optimale kieming. Elke dag water geven, afhankelijk van het weer. Pas de eerste keer maaien als het gras ongeveer 8 centimeter hoog is. En dan... genieten maar van je eigen grasmat!
 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.