Biologische Goudsbloem zaden kopen, Nova | Moestuinland
Goudsbloem Zaden, Nova | BIO
Calendula officinalis - De Goudsbloem is een prachtige, eenjarige plant. Een plant die ontzettend mooi staat in de moestuin, maar die ook erg lekker is! Ook is de Goudsbloem bekend in de geneeskunde.

Artikelnummer

SL5221

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á2,20
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Goudsbloem zaden kopen

Als je opzoek bent naar zaden voor bloemen die gemakkelijk te telen zijn, en toch prachtig bloeien, dan zit je bij de Goudsbloem wel goed. Deze eenjarige plant is echt schitterend om in je tuin te hebben staan. Ze worden in Nederland al heel lang geteeld en gebruikt in de tuin, in de geneeskunde en in boeketten. Met zijn licht oranje bladeren en het donkere hart, is het echt een opvallende bloem. De Goudsbloem kan tot wel 35 centimeter hoog worden. De teelt van de Goudsbloem is niet moeilijk en daarom dus ook makkelijk zelf te zaaien. Het blad heeft een frisse aroma en wordt samen met de bladeren van de Goudsbloem overal voor gebruikt. 

Goudsbloem gebruiken

De Goudsbloem kent dus verschillende doeleinden. Je kunt deze prachtige bloem in je moestuin zaaien om zo bijen en vlinders aan te trekken die goed zijn voor de bestuiving van de andere gewassen. Maar er is meer! De bladeren van deze bloem hebben een hele zoete smaak en ook iets scherps. Daarom zijn ze fijngehakt heel erg lekker in salades. Vroeger werd de Goudsbloem ook wel gebruikt voor medicinale werkingen. Goudsbloem werkt namelijk goed tegen keelpijn, mondslijm en andere lasten rondom de mond en keel. Ook krijgt je huid er een oppepper van. De bloemen zijn ontsmettend en werken schimmelwerend. 

Biologische Goudsbloem telen

De zaden van deze Goudsbloem Nova, zijn biologisch geteeld, verschoond en gepakt. Het hele productieproces is gebeurt via de biologische manier. De zaden zijn gecontroleerd en ingevoerd in de systemen van stichting SKAL. 
Zaaien onder glas in de maanden maart en april. In de vollegrond zaaien op een zaaibed. Dit kan in de maanden mei en juni. Zaaitemperatuur bedraagt ongeveer 16 graden voor een ideaal kiemproces. Na 15 dagen zullen de zaden ontkiemt zijn. De planten als ze groot genoeg zijn verspenen en op hun definitieve plek planten. De Goudsbloem houdt van een zonnige en beschutte plaats. De grond heeft weinig aandacht nodig, niet te nat, eerder wat droger. De bloemen bloeien in de maanden juni tot en met september. 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.