Gierst zaden kopen, Pluimgierst | Moestuuinland Pluimgierst zaaien zelf kweken | Moestuinland
Gierst zaden kopen, Pluimgierst | Moestuuinland Pluimgierst zaaien zelf kweken | Moestuinland
Gierst zaden, Pluimgierst
Panicum miliaceum Violaceum - Pluimgierst is een graansoort waar alle soorten vogels gek op zijn. Daarnaast mooi siergras.

Artikelnummer

080726

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á2,25
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Pluimgierst zaden kopen

Gierst of Pluimgierst is een snel groeiend gewas dat voor diverse doeleinden geteeld wordt. Voornamelijk wordt het in Nederland gekweekt als aanvullende voeding voor alle soorten vogels. Vogels zijn er gek op, en voor hen is het als een soort snoep. Ook kun je deze Pluimgierst telen als siergras. De variant Purple Millet of Violaceum, heeft donkerpaarse halmen tijdens de bloei. Ze hangen mooi over en zijn ook in een droogboeket een sierlijke aanvulling.

De kracht van Gierst

Pluimgierst is gevuld met veel mineralen waar vogels veel extra kracht uit kunnen halen. Zo zit het vol met ijzer, koper, fosfor, mangaan en magnesium. Ook is er veel vitamine B in te vinden. Verder zit het vol met eiwit en kiezelzuur, wat weer goed is voor de kleur en opbouw van de huid en veren. Het ondersteunt de temperatuurhuishouding van vogels. Erg fijn voor ouderen vogels. Ze zijn er gek op!

Zelf Gierst in moestuin kweken

Je kunt de Pluimgierst zelf zaaien onder glas in de maanden maart en april. In de volle grond kan dit in de maanden april en mei. Pluimgierst vraagt niet bijzonder veel aandacht bij de opkweek. Eenjarig gewas. Oogstperiode is rond de maand september. Bij voorkeur oogsten na droge periode voor de meest optimale kwaliteit. Wordt tussen de 70 en 120 centimeter hoog. 

Zakje zaden bevat ongeveer 5 gram aan zaad (circa 1500 zaden).
Latijnse naam: Panicum miliaceum Violaceum.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.