Gewone Nagelkruid zaden kopen, 355500Geum urbanum | Moestuinland
Nagelkruid zaden, Gewone (Geum)
Geum urbanum - Gele bloempjes die goed tegen schaduw plekken kunnen. Gebruikt als bloem en als medisch kruid.

Artikelnummer

V355500

Levertijd

Binnen 2 werkdagen

ÔéČ┬á1,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Nagelkruid zaden kopen

De zaden van het gewone Nagelkruid zijn geschikt voor zowel de sierteelt, als de geneeskrachtige teelt van het Nagelkruid. Je kunt de planten dus voor verschillende soorten teelten gebruiken, wat het telen nóg leuker maakt! De bloemen van het gewone Nagelkruid zijn geel van kleur, vijfdelig en in de vorm van een ster. De bladeren die om de bloempjes zitten zijn gekarteld en verwant aan de roos. In de geneeskrachtige wereld werden de wortels gebruikt tegen mond- en tandvlees problemen. De wortels worden ook in de keuken gebruikt als vervanger van Kruidnagel. Ook zou je er motten mee kunnen wegjagen. Ook lekker voor in de soep! Ten slotte natuurlijk mooie planten voor in de tuin. 

Zaad voor gewoon Nagelkruid bestellen

Je kunt de zaden van het gewone Nagelkruid of gele Nagelkruid zaaien in de maanden april tot en met juli. Doe dit op kamertemperatuur bij ongeveer 20 graden Celsius. Binnen 4 weken moeten de zaden ontkiemt zijn, zo niet dat moeten ze 2 à 3 weken de koelkast in. Deze kou zal ervoor zorgen dat ze na de 2 à 3 weken bij kamertemperatuur weer zullen ontkiemen. Nagelkruid kan goed tegen schaduwrijke plaatsen, en is mede daarom geliefd als sierplant voor plekken waar de zon niet bij kan. Nagelkruid wordt ongeveer 30 tot 50 centimeter hoog en bloeit van mei tot en juli.

De Latijnse naam van gewoon Nagelkruid is Geum urbanum. In het Engels ook wel Herb bennel of Wood Avens genoemd. Een zakje bevat ongeveer 0,5 gram zaad. Voldoende voor circa. 50 planten.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.