Gewoon barbarakruid zaden kopen, Barbarea vulgaris | Moestuinland
Barbarakruid zaden, Gewone
Barbarea vulgaris - Gewoon Barbarakruid bloeit met gele bloemen en is een echte bijenplant. Deze inheems bloem bloeit al vroeg in het jaar.

Artikelnummer

SL6910

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

€ 2,20
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Gewoon Barbarakruid zaden kopen

Gewoon Barbarakruid bloeit met gele bloemen. Deze inheemse planten bloeien al vroeg in het jaar, en zijn erg geliefd bij diverse soorten insecten zoals bijen (Zandbijen en Honingbijen) en hommels. Deze vroege bijenplant is ook een waardplant voor vlinders, zoals het Groot Koolwitje, Klein Koolwitje en het Klein Geaderd Witje. Vooral geliefd omdat de bloemen al vroeg in het jaar nectar geven. De frisgele bloemen zien er niet alleen niet erg mooi uit, maar de bladeren zijn nog eetbaar ook. Deze zitten vol met vitamine C. Ook mooi als sierplanten in borders of in een verwilderingstuin.

Hoe moet ik Gewoon Barbarakruid telen?

Je kunt de zaden van het Gewone Barbarakruid (Barbarea vulgaris) 2 keer per jaar zaaien. In de periode van maart tot en met mei, en van juli tot en met september. De zaden van inheemse soorten zoals deze planten, ontkiemen onregelmatig en je moet niet te snel opgeven. De normale kiemtijd bedraagd ongeveer 2 weken. De bloemen komen het beste tot hun recht op vochtige, matig voedselrijke grond. De planten zijn tweejarig en bloeien in de maanden april, en juni. De bloemen houden van de zon en worden tussen de 40 en 60 centimeter hoog.

Een verpakking bevat ongeveer 0,25 gram zaad. Dit zijn tussen de 300 en 350 zaden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.