Fritillaria Kievitsbloem bloembollen kopen, Najaar bloembollen | Moestuinland Kievitsbloem bloembollen, Fritillaria Meleagris Mix
Fritillaria Kievitsbloem bloembollen kopen, Najaar bloembollen | Moestuinland Kievitsbloem bloembollen, Fritillaria Meleagris Mix
Kievitsbloem bloembollen, Fritillaria Meleagris Mix
De Fritillaria is een mooie voorjaarsbloem met bijzondere bloemen. De kleuren van deze bloemen zijn paars/wit, en hebben een patroontje.

Artikelnummer

Y309820

Levertijd

Medio september (hele bestelling in 1 keer)

€ 4,50
Prijs per 15 bloembollen
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Fritillaria Kievitsbloem bollen kopen

De Fritillaria Meleagris bloembollen brengen bijzonder mooie bloemen voort. De Fritillaria is in de volksmond ook wel bekend als de Kievitsbloem. Het bijzondere aan deze voorjaarsbloeier, is het patroon op de bladeren van de bloem. De Fritillaria heeft namelijk 2 kleuren, wit en paars. Maar het bijzondere is dat de paarse bloemen een ruitjespatroon hebben! De bloemhoofdjes hebben een soort schaakbord patroon als van witte strepen tegen het purper van de bloem aan. De Kievitsbloem komt in Nederland in het wild voor, maar is wel zeer zeldzaam. Deze najaarsbollen geven een mooi kleurenpatroon in het voorjaar.

Fritillaria staat bekend om haar intrigerende bloemvorm bijzondere bloemen patroon. Haar hangende klokvormige bloemen met karakteristieke patronen lijken rechtstreeks uit een schilderij te komen. De kievitsbloem voegt een vleugje kunst toe aan elke tuin met haar unieke verschijning en subtiel zoete geur. Hoewel fritillaria enige zorg en aandacht vergt, wordt de inspanning ruimschoots beloond door haar unieke en onvergetelijke aanwezigheid.

Fritilaria bloembollen kweken

Je kunt de najaarsbollen van de Fritillaria poten in de maanden september tot en met december. Doe dit in lekker losgewerkte grond, waarbij je de bloembollen met de punten naar boven plant. De Kievitsbloem zal als de teelt goed gaat, ongeveer bloeien in de maanden april en mei. Als ze eenmaal in bloei staan, hebben deze bloemen een goede aantrekkingskracht op bijen, vlinders en andere insecten. De Fritillaria bloembollen vermeerderen zich elk jaar. De bloemen bereiken een hoogte van ongeveer 25 centimeter. De Fritillaria houdt van voldoende water.

  • Inhoud: 15 bloembollen

  • Planten van september tot december

  • Bloeit in de maanden april en mei

  • Bolgrootte: 6/7 centimeter

  • Hoogte: 25 centimeter

  • Najaarsbollen

Zorg ervoor dat de bloembollen tot het planten droog en koel bewaard worden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.