Engels gras zaden kopen, Rose Olympe Strandkruid | Moestuinland
Engels Gras Zaden, Strandkruid (Armeria)
Armeria maritima splendens - Engels gras is een wat onbekende bloemensoort uit de Strandkruid familie. De stelen en bladeren zijn donkergroen, en de bloem heeft roze bladeren.

Artikelnummer

SL5130

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á2,20
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Engels gras zaden kopen (Strandkruid)

Engels gras is een wat onbekende plant in Nederland, maar toch wint deze bloem snel aan populariteit. Dat is niet zo gek ook met de mooie bloemen die deze zaden voortbrengen. Engels Gras Olympe is een bloemensoort uit de familie van de Strandkruiden. Zo kun je deze bloem ook noemen, Strandkruid. Zoals de naam al aangeeft, groeit deze bloem goed op zonnige, open en arme grond. Zo kun je deze bloemen af en toe vinden op de Waddeneilanden. Ook na een stevige winter kun je deze bloemen in ons land meer zien. Hoe dat komt? Engels gras is een zouttolerante plant! Dus vooral op stroken naast autosnelwegen is deze bloem dan ook te vinden, zoals op de autosnelweg op de Veluwe.

Strandkruid telen

Je kunt deze Rose Olympe Strandkruid zaden onder glas zaaien in maart en in april. Ook kun je de zaden in de volle grond zaaien, en dan vanaf half mei en in juni. De meest ideale kiemtemperatuur is 18 graden, waarbij de zaden er 30 dagen over doen om te ontkiemen. De bloemen worden ongeveer 20 centimeter hoog en in het voorjaar ontstaan al de eerste knoppen. De bloemen zijn van eind juni tot eind september aan het bloeien, en wanneer je uitgebloeide knoppen weghaalt, blijven ze nog langer mooi. Geschikt voor perken, bordens, achtergrondbeplanting en in groepen. 

  • Donkergroene bladeren;

  • Roze bloemen

  • Meerjarige planten.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.