Edelweiss zaden kopen, Leontopodium alpinum | Moestuinland Edelweiss zaden zaaien beschrijving | Moestuinland
Edelweiss zaden kopen, Leontopodium alpinum | Moestuinland Edelweiss zaden zaaien beschrijving | Moestuinland
Edelweiss zaden, Leontopodium alpinum
Edelweiss is een bijzondere, beschermde plant. Hij groeit hoog in de Alpen, is meerjarig en winterhard. Witte, sterachtige bloemen.

Artikelnummer

H15405

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á2,75
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Edelweiss zaden kopen

Edelweiss, volgens sommigen één van de meeste mooie en bijzondere bloemen ter wereld. Je kunt ze in de natuur nog maar weinig vinden, op de Alpen, Pyreneeën en de Balkan na. En ook daar worden ze met uitsterven bedreigd, omdat klimmers ze graag als troffee meenemen. Deze witte bloem bloeit goed in droge grond, rotstuinen en op kalkhoudende, schrale grond. Edelweiss heeft stervormige bladeren en kleine gele hartjes. Naast de prachtige verschijning van de Edelweiss, is deze bloem ook nog heilzaam werkend en worden de stofjes in de plant gebruikt tegen buikkrampen onder andere. De officiële naam van deze rotsplant is Leontopodium alpinum. 

Kun je zelf Edelweiss zaaien?

Zaai de Edelweiss zaden in de maanden mei, juni of juli in een zaaibed, buiten of binnen in potjes. In de maanden oktober tot en met november uitplanten op de plek waar je ze graag wilt hebben staan. Edelweiss is een meerjarige bloemensoort en je kunt er dus meerdere jaren van genieten. De plant is winterhard en kan dus gewoon buiten blijven staan. Edelweiss wordt ongeveer 20 à 30 centimeter hoog en bloeit in de maanden juni tot en met augustus.

Verpakking bevat ongeveer 0,2 gram zaad, wat neerkomt op zo'n 1200 zaden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.