Echte Guldenroede zaden kopen, Solidago virgaurea | Moestuinland
Guldenroede zaden, Echte
Solidago virgaurea - Echte Guldenroede is een veelzijdig kruid: Je kunt er kleurstof uit halen, het werkt medicinaal en bloeit prachtig!

Artikelnummer

V345200

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á2,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Echte Guldenroede zaden kopen

Guldenroede is een geneeskruid, verfkruid en sierplant, oftewel: Veelzijdig! Echte Guldenroede, Solidago virgaurea, wordt ook daadwerkelijk om al deze manieren geteeld. Zo kun je de bloemen van de Guldenroede gebruiken als verfplant om wol en stof mee te verven. Ook kun je er heerlijke thee van maken, die ook nog eens gezond en bloedzuiverend werkt. Ook zou de Echte Guldenroede de nier en blaas stimuleren. De Echte Guldenroede komt nog maar heel sporadisch voor in Nederland en is dan ook beschermd. Het kleine vruchtje van de bloeiende Guldenroede is een nootje. Ook hierom kun je de Guldenroede telen. De planten bloeien namelijk prachtig met gele bloemtrossen van een meter hoog soms!

Hoe moet ik Guldenroede zaaien?

Je kunt de Echte Guldenroede zaden zaaien van maart tot en met juli. Het zaad kiemt vrij snel en is dan ook niet moeilijk om te telen. Niet te nat, maar wel voldoende vochtig houden. Zaai het zaad in een zaaibakje op kamertemperatuur, of eventueel direct buiten. Na het zaaien de zaden heel iets afdekken en daarna licht aandrukken. Als de jonge Guldenroede kiemplantjes opgekomen zijn, gelijk wat koeler zetten, zodat ze sterk worden. Doe dit gelijkmatig. De Echte Guldenroede bloeit in de maanden augustus tot en met oktober.

Het zakje zaad bevat ongeveer een halve gram aan zaden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.