Duizendblad zaden kopen, Achillea | Moestuinland Duizendblad zaden kopen, Beschrijving Achillea | Moestuinland
Duizendblad zaden kopen, Achillea | Moestuinland Duizendblad zaden kopen, Beschrijving Achillea | Moestuinland
Duizendblad zaden, Achillea
Duizendblad is een meerjarige bloemensoort die bloeit met witte bloemen. Bekende plant die vaak in boeketten wordt verwerkt.

Artikelnummer

H11065

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á1,89
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Duizendblad zaden kopen

Duizendblad is een mooie bloemensoort die we in Nederland ook in het wild tegenkomen. Vooral op droge stukken grond en langs de snelweg zijn de plekken waar deze plant goed gedijen kan. De bloemen zijn wit van kleur en kunnen erg mooi in de tuin staan, maar ook als boeket vulling erg geschikt. Naast de werking als sierplant kun je Duizendplant ook erg goed als kruid gebruiken. Zowel de bloemen als het blad van deze bloem worden in de mecinale werking als heilzaam beschouwd en ook gebruikt. Officiële naam is Achillea millefolium, afgeleid van Achilles van Troje.

Duizendblad zaaien, opkweken en oogsten

Je kunt duizendblad zaad direct in de volle grond zaaien. Doe dit in de maanden april, mei en juni op een zaaibed en later uitplanten, of direct op de plek van bestemming op regels en dan na de opkomst uitdunnen. De bloemen bloeien in de maanden juli tot en met september, en dit is ook de periode van oogsten, als je het Duizendblad als medicinale plant wil gebruiken. Hiervoor moet je ze na het afsnijden (niet te diep) drogen in de schaduw. Duizendblad is een overblijvende plant die je dus maar 1 keer hoeft te zaaien, en waarna je er jaren van kunt genieten als het goed gaat. 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.