Dropplant zaden kopen, Blue Spikes | Moestuinland
Dropplant, Blue Spike (Agastache)
Agastache foeniculum - De dropplant is heel divers te gebruiken. Zowel als bijenlokker door de bloemen die goed gevuld zijn met nectar, en ook om thee mee te zetten. Prachtig van kleur!

Artikelnummer

SL5010

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á1,75
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Dropplant zaden kopen

De droppplant, of officieel de Agastache foeniculum, is een prachtige bloemensoort waarvan de bloemen vol zitten met nectar. Echt een bijenlokkende bloem, want de hoeveelheid nectar die de bloemen produceren is echt heel hoog. Een goede honingplant dus! De dropplant wordt ook wel anijsplant genoemd, en dat komt door de geurvan de bladeren. Deze geur komt namelijk erg overeen met Anijs, en wordt onder andere gebruikt om thee van te maken. De droppplant is een meerjarige plant en de aarvormige bloemen zijn lavendelblauw van kleur. De planten worden ongeveer 60 centimeter hoog en zijn dus goed voor de combinatie van geur en kleur in de tuin of de moestuin! 

Hoe moet je een droppplant telen?

Je kunt de zaden van de dropplant zaaien onder glas in de maanden februari en maart. Wil je liever direct in de volle grond zaaien, dan kan dit vanaf half mei tot en met juni. De zaden hebben ongeveer 14 dagen nodig om te ontkiemen, waarbij de temperatuur van 18 graden het meest ideaal is voor de zaden om zich te kunnen ontkiemen. De periode waarin de dropplant begint te bloeien, is in de maanden juli, augustus, september en oktober. In Europa is de dropplant winterhard. 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.