dotterbloem zaden, gewone dotterbloem | Moestuinland
Dotterbloem zaden, gewone
Caltha palustris - De gewone dotterbloem is bijna helemaal eetbaar; wortel, blad en bloemknop. Toch is de bloem licht giftig. Een bekende verschijning langs sloten en beekjes.

Artikelnummer

V342650

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á2,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Dotterbloem zaden kopen

De dotterbloem kennen we van het beeld langs sloten, grasvelden en langs beekjes. De plant houd van een vochtige standplaats, vandaar dat deze vaak langs sloten te vinden is. De latijnse benaming zegt het ook eigenlijk al: Caltha palustris. Palustris betekent zoveel als aan/in moerassen of poelen groeiend. De plant is meerjarig, en eenft een glanzend blad dat iets niervormig is. De bloemen worden warmgeel van kleur. Het zakje bevat zo'n 0,5 gram, wat overeen komt met zo'n 450 zaden. De plant kan huidirritatie geven, en is licht giftig voor mens en dier. De plant kent vele medicinale eigenschappen, het is hierbij wel erg belangrijk dat je de toepassing en dosering onder controle houd.

Dotterbloem zaaien en oogsten

Zaaien van de dotterbloem doe je tussen september en februari, buiten in de volle grond. De zaden overwinteren prima, ook bij vorst. De zaden zullen vervolgens in het voorjaar gaan onkiemen. De plant wordt zo'n 30 centimeter hoog, en groeit ook redelijk in breedte. Bijna de gehele plant is eetbaar. De wortels kunnen na koken gegeten worden, het blad kan in een salade verwerkt worden, de bloemknoppen kan je rauw eten. Het blad kan, als het al wat ouder is worden gekookt, net als spinazie. Eet smakelijk!

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.