Dille Zaden Kopen Heksenkruid Moestuinland
Dille Zaden, Heksenkruid | BIO
Biologische dille voor gebruik als snijbloem en kruid. Lekker bij diverse gerechten en ook als kruidenmedicijn te gebruiken.

Artikelnummer

SL2066

Levertijd

Binnen 2 werkdagen

ÔéČ┬á2,10
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Biologische dille zaden kopen

De zaden van dit dille soort draagt de naam Heksenkruid. De naam van het heksenkruid is niet zonder reden, de dille werd vroeger al gebruikt om diverse ziekten mee te genezen. Zo sprak een oude botanische kruidenier wel eens dat de geur van dille de hik doet ophouden. Naast de werking tegen de hik heeft dille als kruid nog veel andere geneeskrachtige werkingen. De dille plant is geveerd en het blad is breekbaar. De bloemen zijn groengeel van kleur en hebben schermvormige bladeren. Dille is naast de combinatie in gerechten ook erg geliefd om te gebruiken bij de opbouw van boeketten. Het vers gesneden blad ruikt erg lekker en past erg goed bij visgerechten. Gedroogde zaden zijn onmisbaar bij het inmaken. Ook kun je dille gebruiken als afschrik methode tegen diverse insecten, door de dille tussen de groenten te planten.

Dille telen

Dille is moeilijk over te poten, omdat de dille plantjes heel fragiel zijn. Vanwege deze eigenschappen is het ook noodzakelijk dat je de dille zaden in de vollegrond zaait. Zaaien in de volle grond op regels. Zaaien kan in de maanden april tot en met juli. De biologische dille zaden zijn te zaaien bij een temperatuur van 20 graden. Het zal ongeveer 15 dagen duren voordat de zaden ontiemt zullen zijn. Na de opkomst uitdunnen, maar dus wel erg voorzichtig. De planten moeten ongeveer 30 centimeter uit elkaar staat, ze worden ongeveer 80 centimeter hoog. De dille is te oogsten in de maanden juni tot en met september.

Biologische zaden kopen

Bij Moestuinland kun ook een mooi aantal biologische zaden kopen. Ook deze dille heksenkruid zaden zijn biologisch geteelde zaden. Dit houdt in dat de zaden geoogst, geschoond en verpakt zijn volgens de biologische wijze. Zo zijn ze zaden niet bewerkt met kunstmest, zijn er geen chemicaliën gebruikt en zijn de zaden zonder de hand geoogst. Om jou ervan te verzekeren dat het om echt biologische zaden gaat, zijn onze zaden gecontroleerd door de stichting SKAL. Deze ziet erop toe dat de zaden die je bij Moestuinland wilt kopen ook écht biologisch zijn. 

Verpakking dille zaden

De biologisch geteelde dille zaden zitten verpakt in een dubbele kiemkracht beschermende verpakking. Er zitten ongeveer 500 zaden in een zakje van 0,6 gram. De zaden zijn afkomstig van het merk Sluisgarden. 
 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.