Damastbloem zaden kopen, Hesperis matronalis | moestuinland Beschrijving Damastbloem zaden zaaien | Moestuinland
Damastbloem zaden kopen, Hesperis matronalis | moestuinland Beschrijving Damastbloem zaden zaaien | Moestuinland
Damastbloem zaden, Hesperis (Violet)
Hesperis matronalis - Paarse Damastbloem, een echte lievelingsplant van bijen en vlinders. Meerjarige bloemen die heerlijk ruiken.

Artikelnummer

H15385

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

€ 1,50
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Damastbloem zaden kopen

De Damastbloem, ook wel bekend als Hesperis matronalis of Avondkoekoeksbloem, is een betoverende toevoeging aan elke tuin of moestuin. Met haar weelderige bloemen en heerlijke geur is deze bloem geliefd bij zowel beginners als ervaren tuiniers. De Damastbloem is één van de meest gewilde planten van bijen. Ze zijn er gek op! Ook vlinders en hommels zijn vaak geziene gasten op deze paarse bloemen. Erg mooie bloemen voor in borders, perken, potten of gewoon in de grond. Deze bloemen zijn ook perfect voor het creëren van charmante boeketten. 

Hesperis in de moestuin

En laten we de praktische kant niet vergeten. De Hesperis matronalis, met haar sierlijke groene bladeren en statige hoogte, kan een uitstekende metgezel zijn voor je groentebedden. Haar aanwezigheid kan nuttige insecten aantrekken die helpen bij natuurlijke bestuiving en plaagbestrijding. Als je op zoek bent naar een vleugje romantiek, een zoete geur en een gemakkelijke groei, is de Hesperis matronalis jouw antwoord. Ook een voordeel van deze bloem, is haar vermogen om te gedijen in verschillende bodemsoorten en lichte omstandigheden.

Damastbloemen zaaien en telen

Zaai de Damastbloemen in mei, juni of juli. Bij voorkeur op een zaaibed, om ze later uit te planten, maar direct op de juiste plek kan ook. Damastbloemen houden van gelijkmatige vochtigheid. Geef ze regelmatig water, vooral tijdens drogere periodes. Vermijd echter dat de grond te drassig wordt, om wortelrot te voorkomen. Verwijder verwelkte bloemen regelmatig om de bloei te stimuleren en de plant er netjes uit te laten zien. Na de eerste bloei kun je de planten terugsnoeien om een tweede bloei later in het seizoen aan te moedigen. Bloeiperiode is van mei tot en met september, jaar op jaar. Hoogte: 80 centimeter.

Verpakking bevat ongeveer 1 gram aan zaad. Dit zijn ongeveer 100-150 zaden.
Latijnse naam: Hesperis matronalis (Violet)

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.