Daikonkers zaden kopen
Daikonkers zaden zijn perfect voor de productie van kiemgroenten. Ze zitten bomvol met vitaminen en mineralen. Vitamine A, B1 en 2, C en kalk. De naam Daikon betekent eigenlijk radijs of radijsachtige, Daikonkers is dan ook het jonge blad van de plant. Vooral in de oosterse keuken wordt het veel gebruikt, vooral in salades. Maar ook bij vis en kaasgerechten is de smaak van daikonkers heerlijk. Probeer eens wat visgerechten met deze kiemgroente, zoals zalm, tonijn of haring. Het zal de vis nóg beter doen smaken!
Daikonkers zaaien en oogsten
Daikonkers is een spruitgroente. Dit betekent dat het eenvoudig opgekweekt kan worden met water en watten bijvoorbeeld. Maar ook in aarde is dit prima te doen. Binnen 5 dagen kan je dan al genieten van je verse Daikonkers! En wist je dat de zaden helemaal biologisch zijn? Dit is gecontroleerd door stichting SKAL. Er zit ongeveer 30 gram aan zaden in een zakje.
Daikonkers in het kort
- Klaar binnen 5 dagen
- Raphanus sativus
- Biologisch geteeld