Cyclaam bloembollen kopen, Cyclamen hedefolium | Moestuinland Cyclamen bloembollen, Hederifolium
Cyclaam bloembollen kopen, Cyclamen hedefolium | Moestuinland Cyclamen bloembollen, Hederifolium
Cyclamen bloembollen, Hederifolium
Cyclamen zijn prachtige bloeiers met een roze kleur. Geschikt voor verwildering. Worden wereldwijd geteeld en gebruikt als sierplant.

Artikelnummer

Y309250

Levertijd

Medio september (hele bestelling in 1 keer)

ÔéČ┬á3,99
Prijs per 2 bloembollen
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Cyclaam hederifolium bloembollen kopen

Deze meerjarige, late herfstbloeier wordt al jaren in ons land, en ook ver daarbuiten, geteeld en als sierplant gebruikt. Van oorsprong komen Cyclamen uit Turkije en de gebieden in Zuid-Europa, maar tegenwoordig is de Cyclaam ook niet meer uit Nederland weg te denken. De Cyclaam bloembollen kun je goed combineren met andere bloemen en de zachte, roze kleur houdt de zomer nog net even iets langer in huis. De naam "cyclaam" komt van de bladeren, die een ronde vorm hebben, en wat indirect de vertaling is van Cyclamen. Beproefd ras met overvloed aan bloemen.

Met hun sierlijke, neerhangende bloemen en schitterend gemarmerde bladeren, vormen cyclamen een betoverende verschijning in de herfsttuin. Deze tere bloembollen trakteren ons op een adembenemend kleurenpalet, variërend van zachte pastels tot levendige tinten. Ze voelen zich thuis onder loofbomen en brengen een vleugje elegantie in schaduwrijke hoekjes.

Hoe moet ik Cyclamen poten?

Je kunt de Cyclamen bloembollen poten in het najaar, zo tussen september en december. Cyclamen moeten lang zitten en bloeien pas in het jaar erop, in het najaar, rond oktober tot en met december. Ze zijn meerjarig, en je kunt er dus langer van genieten. Ze zijn alleen niet helemaal winterhard, en bij strenge vorst moet je de bloembollen dus afdekken met wat stro of iets dergelijks. Na het ontvangen van de bloembollen, zo snel mogelijk poten om de kwaliteit hoog te houden. De Cyclamen worden ongeveer 15 centimeter hoog, en per bloemknol ontstaan er meerdere bloemen.

Cyclaam hederifolium bloembollen:

  • Inhoud: 2 bloembollen/knollen

  • Poten: Sep-dec

  • Bloeiperiode: Okt-dec

  • Bolmaat: 13/15 centimeter

  • Meerjarig

 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.