compost maker kopen bij moestuinland
Compostmaker Biologisch, Humuforte | BIO
De beste compost maak je zelf. Biologische compost is het beste voor je tuin, en dit heeft compostmaker nodig. Zeer eenvoudig in gebruik en een genot voor je planten en de bodem!

Artikelnummer

ZHF02CMO

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

€ 12,50
Prijs per 1,75 kg
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Biologische compostmaker kopen

De compostmaker van Humuforte bevat allerlei verschillende ingredienten die er voor zorgen dat organisch afval binnen 8 weken omgezet kan worden tot compost. Deze compost is vervolgens goed te in te zetten in de moestuin, maar ook in de siertuin. Hiermee zul je de planten enorm helpen zodat ze hun voedingsstoffen kunnen krijgen die ze nodig hebben. Maar ook de structuur van de grond zal verbeteren en dit is enorm belangrijk voor de wortelgroei van de planten en het bodemleven, wat we niet zien maar ontzettend belangrijk is voor een goede oogst en het voorkomen van ziekten en plagen. 

De composthoop moet zo divers mogelijk zijn. denk er bijvoorbeeld aan dat je niet enkel en alleen het zelfde soort organisch afval gebruikt, maar dit mixt. Daarnaast moet de totale hoop niet hoger worden dan 1,2 meter, zodat alles nog goed kan blijven doorluchten. Afval wat helemaal verhout is zoals grote takken, kan je het beste zo fijn mogelijk maken. 

Zelf biologische compost maken 

  • Je composthoop opbouwen is eigenlijk heel simpel. Begin met grof afval, en breng hierop een laag aan met wat kleiner en compacter (snoei)afval. Bijvoorbeeld droge bladeren, grasmaaisel en keukenafval.

  • Na zo'n 30 centimeter breng je compostmaker aan, 200 gram per vierkante meter. Dit herhaal je per 30 centimeter, zodat de compostmaker goed verdeeld zit en de stoffen hun werk kunnen doen.

  • Wanneer je al het organische afval gebruikt hebt sproei je het goed nat. De compost is klaar met zo'n 6 tot 8 weken. Succes! 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.