Zaden voor citroenmelisse citrina - Moestuinland
Citroenmelisse Zaden, Citrina | BIO
Biologisch geteelde citroenmelisse zaden geschikt voor diverse geneeskrachtige werkingen. Ook toepasbaar in gerechten.

Artikelnummer

SL2059

Levertijd

Binnen 2 werkdagen

ÔéČ┬á2,10
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Biologische citroenmelisse zaden kopen

De oorsprong van citroenmelisse ligt in het Midden-Oosten. Naast het zelfstandig gebruik van citroenmelisse, is het ook een goeie bijentrekker voor de rest van je groenten en kruiden. Daarnaast houden muggen juist helemaal niet van citroenmelisse en daarom is het ook handig om te telen in een pot bij het terras of het balkon. Zo geniet je optimaal van alle voordelen van citroenmelisse. Ook heeft citroenmelisse een grote medicinale werking. Zo doet het dienst als medicijn tegen depressie, slapeloosheid en maagkrampen. Verder smaakt het heerlijk in soep, visgerechten en salades. Ook is het mogelijk om er thee van te maken. Wat je er ook mee wil doen, de smaak is het lekkerst vóór de bloei van de bloempjes

Citroenmelisse zaden: Zaaien en Onderhouden

Zaaien onder glas in de maanden maart, april en mei. In de volle grond zaaien tussen juli, augustus en september. Oogsten kan tussen juni en september. Het duurt 3 weken voordat zich een kiemplantje laat zien. De perfecte zaaiemperatuur ligt rond de 18 graden celcius. Houdt bij het overpoten een minimale afstand van 30 centimeter aan. De planten kunnen tot 50 centimeter hoog worden en er zitten gemiddeld zo'n 400 zaadjes in een zakje citroenmelisse. 

Keurmerk voor biologische zaden

Deze citroenmelisse zaden zijn geteeld, verpakt en schoon gemaakt volgens de biologische productie methode. Ook dragen deze zaden het SKAL keurmerk. Het SKAL keurmerk geeft aan dat deze zaden gecontroleerd zijn en dat ze het biologische label mogen dragen. Concreet houdt dit onder andere in dat de zaden alleen met de handen verwerkt zijn, geen chemicaliën in verwerkt zijn en dat er geen kustmest gebruikt is bij de productie van deze zaden. 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.