toona-kers of chinese maggiboom zaaien? moestuinland.nl
Chinese maggiboom zaden, Toona kers
Toona sinensis - De chinese maggiboom of toona-kers, is als keukenkruid en als microgreen te nuttigen. Een echte smaakmaker, met een smaak van maggi en uitjes.

Artikelnummer

V352900

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á2,50
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Chinese Maggiboom zaden kopen

De Toona sinensis, Chinese maggiboom is een keukenkruid wat goed winterhard is. Het wordt ook ingezet als micro-groente, dit is in de onderstaande alinea beschreven. Zaaien kan het hele jaar door, maar doe dit in de herfst en de winter wel binnen. Wanneer je de jonge plantjes niet als microgreens wilt eten maar wilt laten doorgroeien tot de chinese maggiboom, kan je de plantjes jong overplanten in potjes, en tussen april en augustus buiten uitplanten. Het oudere blad kan je, kort roerbakken en in salades en gerechten met ei en vlees verwerken. 

Toona kers zaden 

De toonakers is eigenlijk gewoon het jonge plantje van de Chinese maggiboom. Ook wel een microgroente of microgreen genoemd. Dit doe je het makkelijkst gewoon binnen, in een bakje bijvoorbeeld. Zaaien kan dan ook jaarrond. Wanneer je de zaden 24 uur weekt en het water 4 maal ververst, kan je de zaden gaan zaaien. Dit doe je het makkelijkst in een dun laagje zaaigrond, wat je in een laag bakje of schaaltje strooit. Krijgt een smaak van maggi en uitjes, wat heerlijk is door de salade. Wanneer je de kleine blaadjes niet oogst, kunnen deze doorgroeien tot de maggiboom.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.