Chinees Prachtriet zaden kopen, Miscanthus sinensis | Moestuinland Beschrijving zaaien Chinees Prachtriet | Moestuinland
Chinees Prachtriet zaden kopen, Miscanthus sinensis | Moestuinland Beschrijving zaaien Chinees Prachtriet | Moestuinland
Chinees Prachtriet zaden, Miscanthus
Miscanthus of Chinees Prachtriet heeft mooie pluimen die boven de frisgroene stengels uitsteken. Gevederd van vorm, mooi in groepen.

Artikelnummer

083086

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á3,99
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Chinees Prachtriet (New Hybrids) zaden kopen

Chinees Prachtriet wordt gekenmerkt door de mooie kleurverschillen in de stengels en de pluimen. De stengels en bladeren zijn namelijk frisgroen van kleur. De rietachtige halmen zijn echter brons/bruin van kleur en komen er hoog gevederd bovenuit. Sierlijke grashalmen die mooi zijn als afscheiding, opvulling of in combinatie met vijverbeplanting. Oftewel dit Chinese Prachtriet is erg divers te telen. Het ras New Hybrids is realtief jong en veelbelovend. In het Engels te vinden onder de naam Chinese Silvergrass. Latijnse naam: Mischantus sinensis. 

Miscanthus sinensis zaad bestellen

Een verpakking bevat ongeveer 0,5 gram aan zaad. Je kunt deze vanaf eind maart zaaien in een zaaibakje tussen de 17 en 20 graden. Ook kun je vanaf eind mei buiten zaaien, ter plaatse. Je kunt Chinees Prachtriet zowel in de volle grond als ook in potten telen. Na het zaaien het zaad iets afdekken, niet teveel. Zorg dat de grond niet komt uit te drogen, dus voldoende water geven. Verspeen de jonge plantjes als ze genoeg wortels hebben in een grote pot van minimaal 70 centimeter doorsnee of direct op de plek waar je de Miscanthus wilt hebben staan. Zorg voor goed doorlaatbare grond, die in de winter niet te nat kan worden. 

Deze vaste planten kunnen tussen de 90 en 250 centimeter hoog worden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.