Chia zaad kopen chiazaad, biologische chiaplant zaden | moestuinland
Chia zaden, Chiaplant (Chiazaad) | BIO
Chiazaad is afkomstig van de Chiaplant, welke je dan ook teelt. Chiazaad zit vol met bouwstoffen en wordt als zeer gezond en voedzaam gezien.

Artikelnummer

V060500

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á2,50
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Biologische Chia zaden kopen

Chiazaad wordt wereldwijd enorm veel geproduceerd en gebruikt. De meeste mensen kopen Chiazaad in de winkel, maar met de zaden kun je nu dus zelf ook aan de slag. Chiazaad is afkomstig van de Chiaplant, de Salvia hispanica. Chiazaad is dus eigenlijk een verbastering, omdat je een deel van de planten gebruikt, terwijl je veel meer met de planten kunt doen! Zo zijn de bladeren lekker in soep, salade en vleesgerechten. Ook als kiemgroente of microgroente is Chiazaad erg goed te gebruiken! Ook kun je de zaden eten als bonen, of er olie van maken. Biologisch geteelde zaden.

Chiazaad kweken en gebruiken

De zaden van de Chiaplant, het welbekende Chiazaad is erg populair in dieëten en voor sporters. Er zitten namelijk stofjes in die betere prestaties opleveren, en het vermogen om te sporten bevorderen. Ook zit er extra veel calcium en magnesium in, wat weer goed is voor de herstel na het sporten. Ook voor mensen die graag willen afvallen is het erg gewild, aangezien er bijvoorbeeld 25% meer vezels inzitten dan in Lijnzaad, terwijl er minder calorieën inzitten.

Hoe moet ik Chiaplanten kweken?

Je kunt de zaden van de Chiaplant dus op verschillende manieren gebruiken. Voor het zaaien als kiemgroente kan dit het hele jaar door, binnenshuis. Dit kan eenvoudig op watten of een kiemschaaltje/kiempotten. Dicht zaaien, en op en lichte plek zetten. Je kunt ze oogsten bij 5 centimeter hoogte. Wil je de zaden gebruiken voor de opkweek van Chia planten, om weer zaad te winnen? Dan kun je ze in het voorjaar zaaien, en vanaf april buiten uitplanten, of in potten. Vanaf mei kun je ze ook buiten zaaien, maar binnen voorzaaien heeft de voorkeur. De planten hebben veel licht en warmte nodig.

Verpakking bevat ongeveer 40 gram aan biologisch Chia zaad.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.