zelf caprese maken met zaaiset tomaat en basilicum Zaaiset Caprese, Tomaat & Basilicum Zaaiset Caprese, Tomaat & Basilicum Zaaiset Caprese, Tomaat & Basilicum
zelf caprese maken met zaaiset tomaat en basilicum Zaaiset Caprese, Tomaat & Basilicum Zaaiset Caprese, Tomaat & Basilicum Zaaiset Caprese, Tomaat & Basilicum
Zaaiset Caprese, Tomaat & Basilicum
Kweek je eigen Caprese salade met dit zinken teiltje. Bevat aarde en zaden voor tomaten en basilicum. Leuk om te geven en krijgen!

Artikelnummer

Z085125

Levertijd

Binnen 2 werkdagen

ÔéČ┬á8,99
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Caprese salade telen (tomaat & basilicum)

Start met het telen van je eigen salade caprese met dit handige en leuke kweekset. Het complete zaaiset bevat alles wat je nodig hebt om meteen te starten met telen. Je ontvangt een zinken teiltje, een zaai-instructie, aarde en 2 zakjes zaad met daarin tomatenzaad (Cherry tomaat - Gardeneres Delight Rood), en Basilicumzaad (Italiano Classico). Het Italiaanse Caprese set is ontzettend leuk om zelf te telen, maar ook super leuk om cadeau te doen. 

Wanneer kan ik de caprese groente telen?

Je kunt de zaden van tomaat en basilicum zaaien in de maanden februari tot en met mei. Doe dit binnenshuis bij kamertemperatuur. Je kunt de salade caprese als volgt telen:

  1. Leg voor het zaaien wat kiezelstenen op de bodem van het zinken teiltje voor het overtollige water;

  2. Strooi de meegeleverde potgrond in het zinken teiltje, en houdt ongeveer 1/10 over om straks na het zaaien over de zaden heen te strooien.

  3. Zaai nu de tomatenzaden en de basilicum zaadjes in het zinken teiltje. Verspreid het goed.

  4. Nu kun je de restant potgrond over de zaadjes verspreiden als een dun laagje. Hierna iets aandrukken en vervolgens nat maken. (Bij voorkeur met een plantenspuit).

  5. Afdekken met huishoudfolie en gaatjes erin prikken. Op een warm (20 garden Celsius) plekje zetten en goed in het licht. De aarde verder goed vochtig houden.

  6. Je kunt het folie weghalen als de zaden ontkiemt zijn. Overpoten als de jonge plantjes ongeveer 3 centimeter groot zijn. De mooiste plantjes laten zitten, die kunnen in deze zinken teil blijven staan.

  7. Even wachten, en dan... oogsten maar!

Als je alle zaden hebt gezaaid, zullen er waarschijnlijk teveel plantjes opkomen om allemaal in het zinken teiltje te overleven. Je kunt dus het beste wat plantjes er voorzichtig uithalen en buiten of in bakken overpoten. De beste kun je dan laten zitten zodat de zinken teil net vol is. Uitplanten buiten vanaf eind mei op 45 centimeter van elkaar. Tomaten goed dieven (het weghalen van de zijscheuten), anders wordt de plant te groot voor het bakje en maakt het te weinig vruchten aan.

Geniet van je salade caprese!

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.