Camassia bloembollen kopen, Leichtlinii Alba | Moestuinland
Camassia bloembollen, leichtlinii Alba
Witte Camassia bloembollen, geschikt voor in de volle grond. Mooi in nette borders en perken, of juist in een verwilderde tuin.

Artikelnummer

Y309030

Levertijd

Medio september (hele bestelling in 1 keer)

ÔéČ┬á3,50
Prijs per 2 bloembollen
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Witte Camassia bloembollen kopen

Sinds de opkomst van verwilderingstuinen meer en meer in opmars is in Nederland, is ook de populariteit en het gebruik van de Camassia meer en meer in trek in ons land. Deze bijzondere bloembollensoort is afkomstig uit Amerika, en wordt daarom ook wel Prairielelie genoemd. Deze bijzonder hoge planten doen het erg goed in ons Nederlandse klimaat en bloeien met witte, stervormige bloemen. Naast het eerste gebruik van verwilderde tuinen, worden ze tegenwoordig ook juist gebruikt in nette tuinen zoals borders en perken. De bloemen staan mooi in combinatie met andere vaste planten, of met de verwildere Hyacintensoorten (Hyacitoides) en Alliums. 

Hoe moet ik Camassia poten?

Je kunt de Camassia poten in het najaar, van september tot en met december. De bolmaat van de Camassia Alba is 14/+ centimeter in omtrek. Plant de Camassia bloembollen op ongeveer 10-15 centimeter diepte. Zorg ervoor dat de bloembollen niet te dicht op elkaar staan. De Camassia's worden ongeveer 80 centimeter hoog en bloeien in de maanden mei en juni. De verpakking is afgevuld met 2 bloembollen. De Camassia leichtlinii komt elk jaar terug.

Camassia Alba in het kort:

  • Inhoud 2 bloembollen;

  • Poten: september-december

  • Bloei: mei-juni

  • Bolmaat: 14/+ centimeter

  • Hoogte: 80 centimeter

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.