Biologische Broccoli zaden kopen, Calabrese Natalino | Moestuinland
Broccoli Zaden, Calabrese Natalino | BIO
Oud beproefd ras wat vertrouwd is in de tuinwereld. Geeft mooie heldergroene broccoli die smaakt als vanouds. Gemakkelijk te telen.

Artikelnummer

SL0266

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á2,20
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Biologische Broccoli zaden kopen

De Groene Calabrese is als een oud ras. Daar is niets mis mee, integendeel! Dat is juist een goed teken. Het geeft aan dat het ras al jaren goed geteeld wordt en dat het dus ook goed vrucht geeft. Deze 'Gouwe Ouwe" komt uit Italië waar het al vanaf 1880 goed geteeld wordt. Het soort is een middenmoot, niet te groot maar ook niet te klein. Het woord broccoli is ook afkomstig uit Italië en betekent 'De bloeiende top van een kool'. Hierin zien we ook weer dat het een broertje is van de bloemkool. Broccoli is zowel rauw, gekookt als gebakken gegeten. In Nederland kennen we het niet maar in Italië wordt het ook zelfs de bladeren opgegeten. 

Broccoli, heel gezond!

Als we kijken naar de effecten die broccoli heeft op ons leven dat kunnen we een hele waslijst opnoemen waarom je broccoli zou kunnen gaan eten. Broccoli bevat veel vitaminen en mineralen. Daarnaast hebben onderzoekers ontdekt dat bepaalde bestanddelen het lichaam tegen kanker schijnen te verdedigen. Verder helpt broccoli het lichaam te ondersteunen zoals celreparatie, spijsvertering en ook celbescherming. 

Broccoli zaden zaaien

Broccoli heeft de voorkeur om onder glas gezaaid te worden. Dit kan in potjes of op een plantenbed. Doe dit in de maanden februari, maart of april. Wanneer je wilt gaan zaaien in de volle grond, dan kan dit in de maanden april, mei en juni. Er zitten ongeveer 225 zaden in een zakje zaad en het totaalgewicht van een zakje zaad is 1 gram. Belangrijk om de grond goed vochtig te houden, speciaal na het zaaien. Je moet de jonge plantjes beschermen tegen koolgalmug en de koolvlieg door middel van gaas. Als alles goed is verlopen kun je na een aantal maanden gaan oogsten en gaan genieten van een paar heerlijke kolen broccoli. Oogsten kan namelijk in de maanden juli tot en met oktober.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.