Brandende Liefde zaden kopen, Lychnis | Moestuinland
Brandende Liefde zaden, Lychnis
Lychnis chalcedonica - Deze scharlakenrode bloem is echt een opvallende plant. Met haar felrode bloemen in elke tuin een eyecatcher. Eenvoudig om te telen.

Artikelnummer

SL5800

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

€ 1,25
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Brandende Liefde zaden kopen

Deze fel scharlakenrode bloem wordt de Brandende Liefde genoemd, een verwijzing naar de felrode kleur van de bloemen. De planten zijn winterhard en meerjarig, wat je dus meer dan 1 seizoen plezier geeft van deze bloemen. Geeft al in de vroege zomermaanden ontzettend veel bloemen in mooie, volle trossen. Je kunt deze rode bloemen goed planten in perken, borders en ook als achtergrondbeplanting. Zorg wel goed voor de buren van deze plant, want de felrode kleur is niet zomaar door andere bloemen te evenaren. De Lychnis chalcedonica, de Latijnse naam van deze plant, houdt van veel zon en daarom is een goed plekje uitzoeken belangrijk. De bloem zelf heeft diep ingesneden kroonbladeren. De vrucht van de Brandende Liefde is een doosvrucht.

Hoe moet je de Lychnis zaaien?

Je kunt de Lychnis zaaien in de vollegrond vanaf half mei tot aan eind juni. De bloemen moeten bij voorkeur direct op de plek van bestemming gezaaid worden. Zaai niet te dik, en na het opkomen van de jonge planten mag je de planten iets uitdunnen zodat ze voldoende ruimte hebben om te groeien. De Brandende Liefde heeft tijd nodig om te groeien en bloeit in het 2e jaar. De zaden hebben ongeveer 20 dagen nodig om te ontkiemen. Dit doen ze het beste bij een temperatuur van zo'n 18 graden. De bloemen bloeien van juni tot ver achterin september. 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.