rode bosui zaden kopen, moestuinland
Ui Zaden, Rode Bosui Purplette (Uien)
0 Reviews | Review toevoegen

Zaden voor prachtige rode bosuien. Voor teelt onder glas en vollegrond. Grote oogst aan uien met heerlijke smaak. Iets scherp van smaak.

Levertijd

Binnen 2 werkdagen

€ 1,99
Prijs per stuk

 

Aantal: 
in winkelwagen

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Rode ui zaden

Zaden voor grote, rode bosuien met een heerlijke smaak. Deze Purplette bosui is wat groter dan de gemiddelde bosui. De glimmende, paarsachtige uien zijn ovaalrond en hebben donkergroen loof. Rode bosuien zijn gemakkelijk op verschillende manieren te combineren. Zo kun je de uien rauw door de salade mengen, maar ook gebakken smaakt de rode ui erg lekker. Rode uien zijn erg goed voor ons. Zo zijn ze goed voor ons bloed maar helemaal als je een hartziekte hebt of diabetes, dan helpt het eten van rode uien erg goed. Daarnaast zitten er ook veel mineralen in uien. Overigens goed om te weten is dat de buitenste rand van uien het meest gezond is omdat daar de meeste voedingsstoffen in zitten.

Uien zaaien en opkweken

De rode uien zijn vooral geschikt voor de teelt en het zaaien in de vollegrond. Belangrijk is het om dun te zaaien op regels. Daarna het zaad goed afdekken, uien zijn namelijk echte donkerkiemers. Er zitten 200 zaden in een zakje zaad van 1 gram, afkomstig van het merk Sluis Garden. Zaaien kan bij de perfecte zaaitemperatuur van 15 graden. Het zal dan ongeveer 18 dagen duren totdat de zaden ontkiemt zullen zijn. De grond moet je voortdurend nat houden. Als de uien opkomen niet teveel uitdunnen. Verder is het verstandig om de aarde enigzins te bemesten, het liefste met compost. Je kunt de rode bosuien al vroeg oogsten, al zal de opbrengst een grotere, pastel kleurige ui geven als je de uien wat laat doorgroeien tot in de zomer. Oogsten kan in de maanden juni tot en met september.

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.