Biologische bonenkruid zaden kopen, Zomer bonenkruid | Moestuinland
Bonenkruid, Zomer | BIO
Bonenkruid is een minder bekend kruid. Eenjarige plant, met aromatisch bladeren. Lekker bij vlees en vis gerechten. Bloeit ook erg mooi, met blauwe bloemen!

Artikelnummer

SL2044

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á2,20
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Bonenkruid zaden kopen

Deze biologische zaden kun je zaaien voor de teelt van bonenkruid. Dit kruid is tegenwoordig niet meer erg bekend in ons land, echter is het een heerlijk kruid om in de keuken te gebruiken. Bij bonenkruid gebruik je de bladeren voor gerechten, of natuurlijk de bloemen ter decoratie. Ook als sierbloem erg mooi. Nog voordat de plant zaad begint te maken, de bladeren oogsten voor gebruik. De bladeren hebben een peperachtige smaak en ruiken sterk. Erg geschikt voor het verbeteren van te verteerbaarheid van zogenaamd zwaar voedsel. Het is een eenjarige plant, maar je kunt bonenkruid meerdere keren in datzelfde jaar oogsten. Ook geschikt om in te vriezen. 

Hoe moet je bonenkruid telen?

De zaden van bonenkruid kun je het beste direct in de vollegrond zaaien. Doe dit dan ook in de maanden april tot en met juni. De meest ideale temperatuur van het zaaien is 19 graden. Na gemiddeld 18 dagen komen de eerste zaden al uit, en dan zijn ze ontkiemt. Zaaien doe je op regels en ook is het belangrijk om na het groter worden van de plantjes, uit te dunnen. Zorg dat de planten ongeveer 15 à 20 centimeter ruimte tussen de planten houden. Oogsten in de maanden juni tot en met september. Wanneer je bij het oogsten niet te ver afsnijdt, kan de plant doorgroeien en kan het opnieuw bladeren aanmaken om te oogsten. Als je de plant laat bloeien, zullen er prachtige blauwe bloemen tevoorschijn komen. Een goeie bijenlokker dus!

Biologische bonenkruid

De zaden van dit bonenkruid zijn biologisch geteeld, geschoond en verpakt. Hierdoor dragen ze het biologische keurmerk van de stichting SKAL. Zo kun jij er zeker van zijn dat het daadwerkelijk om biologische zaden gaat!

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.