Bolderik zaden kopen, Agrostemma githago | Moestuinland
Bolderik zaden, Agrostemma
Agrostemma githago - De Bolderik is een bedreigde plant en komt nog alleen in Limburg en Twente in het wild voor. Mooie akkerplant met roze bloemen.

Artikelnummer

SL6900

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á2,20
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Bolderik zaden kopen

Bolderik is een nostalgische, inheemse plant die ernstig in aantal verminderd is de laatste jaren. Bolderik komt als inheemse plant alleen nog maar in het rivierenlandschap, Limburg en Twente voor. Eenjarige bloemen met zachte, roze kleuren. Bolderik kent vele bijnamen zoals Bolderkruid, Orgelbloem, Muggenbloem, Christusoog, Zwijnsoren en nog veel meer namen. Allemaal afgeleid van de vorm of kleur van deze mooie akkerplant. De zaden van de Bolderik zijn giftig. Ze kwamen (en komen) vooral veel voor in rogge akkers of graanvelden. Ze werden dan meegemalen en niet schoongemaakt, wat leidde tot darmklachten. Mooie bloemen om je tuin of moestuin mee te vullen!

Hoe moet ik Bolderik zaaien?

Je kunt de Bolderik zaden direct in de volle grond zaaien, in de maanden maart, april, mei of juni. De zaden ontkiemen ongeveer binnen 14 dagen. Inheemse soorten kunnen soms erg onregelmatig kiemen, dus niet te snel de moed opgeven. Zaai de zaden bij voorkeur op een zonnige plek, daar is Bolderik gek op. De bloemen bloeien in de maanden juni, juli en augustus, en kunnen wel 70 centimeter hoog worden. 

Een verpakking bevat 1 gram zaad, ongeveer 100 zaden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.