boerenwormkruid zaden kopen bij moestuinland
Boerenwormkruid zaden, Reinvaren
Tanacetum vulgare - Boerenwormkruid kennen we van de prachtige gele bloemschermen. Een goed geneeskrachtig kruid met een nuttige werking.

Artikelnummer

V336000

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á1,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Boerenwormkruid zaden kopen

Tanacetum vulgare, op z'n nederlands boerenwormkruid of reinvaren, is een kruid wat met recht een geneeskruid genoemd mag worden. De plant is een meerjarige, snel groeiende plant. Boerenwormkruid krijgt prachtige gele schermbloemen, die ook als snijbloem gebruikt kunnen worden.

De plant krijgt een hoogte van 80 tot 150 centimeter, afhankelijk van de standplaats wordt dit kruid hoger of blijft wat lager. De plant bloeit in juni, en kan blijven nabloeien tot het eind van de herfst. Boerenwormkruid is een zeer nuttige plant in de geneeskunde, vooral bekend van de goede werking op de darmfunctie. Maar let wel: een te hoge dosis kan schadelijk of zelfs dodelijk zijn. 

Boerenwormkruid, Tanacetum vulgare

Zaaien doe je in de maanden maart, juni of juli. De zaden zullen snel ontkiemen, dit doen ze het beste onder een temperatuur van rond de 20 graden, bij voorkeur dus binnen. Zaden hoeven maar met een dun laagje aarde afgedekt tte worden. Een zakje zaden bevat zo'n 0,5 gram boerenwormkruid-zaden, wat overeenkomt met ongeveer 4000 zaden. 
 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.