Bloemenmengsel zaden, Eikenprocessierups anti tegen | Moestuinland
Bloemenmengsel, Anti Eikenprocessierups (Maxi-Pack)
Een natuurlijke manier om de Eikenprocessierups tegen te gaan, door bloemensoorten die aantrekkelijk zijn voor zijn natuurlijke vijand.

Artikelnummer

SL7340

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á8,99
Prijs per 50 gram
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Natuurlijke bestrijding Eikenprocessierups

De EIkenprocessierups is tegenwoordig een echte plaag te noemen in ons land. Deze jeukerige rups kruipt vooral in Eikenbomen en met grote groepen nestelen ze zich in elke lege Eik. Ze kunnen een behoorlijke irritatie opleveren, niet alleen voor de mens, maar ook zeker voor honden, katten en andere beesten. Maar bestrijding is vaak duur, moeilijk en bijna nooit biologisch. Maar... je kunt vanaf nu een natuurlijke manier van bestrijding toe gaan passen tegen de Eikenprocessierups. Namelijk met het lokken van natuurlijke vijanden van deze rupsen. Dit kun je doen door bloemen te zaaien, waar deze natuurlijke vijanden van houden!

Kan ik Eikenprocessierups tegengaan met planten?

Dit bloemenmengsel bevat maar liefst 90 procent aan zaden van inheemse soorten bloemen en planten. De bloemen zijn zowel eenjarig, tweejarig als meerjarig, wat direct resultaat geeft in het eerste jaar. De bloemen trekken sluipwesten, gaaswantsen, spinnen en eikenwantsen aan: natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups. Zaai de zaden in de volle grond van april tot en met juni. Zorg ervoor dat de grond onkruidvrij is. Na het zaaien van het mengsel, licht doorharken en voldoende water geven. Niet te nat. Kies uiteraard een plek waar de eikenprocessierups actief is.

Welke bloemen voor vijanden van de rups?

Het anti-eikenprocessierups bloemenmengsel bevat onder andere de volgende soorten: Trifolium, Silene, Plantago, Securigera, Malva, Lotus, Hesperis, Brassica, Calendula, Anthyllis, Agrostemma, Medicago, Achillea, Oenothera, Papaver, Daucus, Pastinaca en Centaurea. Het mengsel is verpakt in een zogenaamde maxi-pack van 50 gram, voldoende voor ongeveer 40-50 vierkante meter.

In het kort:

  • Inhoud: 50 gram aan zaad;

  • Hoogte: 10-50 centimeter

  • Zaaien: april, mei en juni

  • Bloeitijd: juli-oktober

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.