vergeten bloemen zaden kopen voor bosrand en kreupelhout bij moestuinland
Vergeten bloemen zaden, Bosrand en kreupelhout (bloemenmengsel)
Dit bloemenmengsel bevat historische bloemen die tegenwoordig weinig mensen meer kennen. Geschikt voor kreupelhout en bosrand.

Artikelnummer

SL6800

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á3,99
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Vergeten bloemen zaden (bosrand en kreupelhout)

Zadenmengsel voor de teelt van vergeten bloemen. Dit zakje bloemenzaden bevat zaden van tal van soorten bloemen die jarenlang in ons land gebloeid hebben, maar die helaas steeds meer uit het straat- en tuinbeeld verdwijnen. Het mengsel is daarom echt een historisch mengsel (stinseflora) en valt onder de historische erfbeplanting. Het zijn natuurlijke en ongemanipuleerde zaden voor een echte verfraaiing van de tuin en omgeving. Het is overal te telen, maar voornamelijk ontworpen als vulling van de zonnige zijde van een met klimop begroeid hek, langs kreupelhout, aan helling, glooiing, bermen en bosranden.

De vergeten bloemen in het mengsel

Het zakje zaden bevat ongeveer 3 gram zaad en dat is voldoende voor zo'n 4 vierkante meter aan vergeten bloemen. Het zadenmengsel bevat de volgende soorten bloemenzaden: Agrimonie, Daslook, Sint-Janskruid, Reukgras, Nachtsilene, Hokjespeul, Borstelkrans, Echt Walstro, Bloeiooievaarsbek, Dost, Melige en Zwarte Toorts, Dagkoekoeksbloem, Perzikbladklokje, Lievevrouwebedstro of Meikruid, Ruig klokje en Holwortel. Een divers mengsel dat vooral bedoeld is om de oudheid terug te halen en om de diversiteit van de natuur en planten te verbeteren. De opkomst is verschillend door de omstandigheid van het zaaien en dat betekent dat niet altijd alle bovenstaande bloemen te zien zullen zijn. Goede overgang of initiatiefbeplanting.

Zaaien van bloemenzadenmengsel

Je kunt de zaden zowel in het voorjaar, als de zomer en de herfst zaaien, zo in de maanden april tot en met augustus. In de zomer is de opkomst vaak het beste, omdat de temperatuurverschillen tijdens de dag en nacht de kieming beter is. De zaden komen na ongeveer 20 dagen uit en worden uiteindelijk tussen de 50 en de 100 centimeter hoog. Het mengsel bevat zowel eenjarige, als meerjarige bloemen. De bloeiperiode is van mei tot en met september.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.