Bijvriendelijke bloemen zaden kopen, Bloemencollectie van 6 | Moestuinland Inhoud bijvriendelijke bloemen zaaien | Moestuinland Voorkant afbeelding vrolijke bij-en vlinderbloemen | moestuinland Achterkant zaden bloemen | moestuinland
Bijvriendelijke bloemen zaden kopen, Bloemencollectie van 6 | Moestuinland Inhoud bijvriendelijke bloemen zaaien | Moestuinland Voorkant afbeelding vrolijke bij-en vlinderbloemen | moestuinland Achterkant zaden bloemen | moestuinland
Bijvriendelijke bloemen, Collectie van 6
In deze mooie collectie, 6 verschillende soorten bloemen die allemaal een enorme aantrekkingskracht hebben op bijen, vlinders en andere goede insecten voor de tuin.

Artikelnummer

084094

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á5,99
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Bijvriendelijke bloemen zaden kopen

Bloemen zijn goed voor de tuin, namelijk door de aantrekkingskracht die ze hebben op bijen, vlinders, hommels en andere nuttige insecten. Deze collectie met bloemensoorten is samengesteld op verschil in hoogte, bloeitijd, en is kwalitatief erg goed. De 6 verschillende soorten bloemenzaden zitten allemaal los verpakt en de bloemen zijn over het algemeen niet moeilijk om te telen. De bloemencollectie bestaat uit de volgende soorten bloemen: Damastbloem, Zonnehoed, Ereprijs, Kattenstaart, Kogeldistel en Vlinderlavendel. De bloemen zijn op verschillende tijden in het jaar te zaaien, zowel binnen als buiten.

Welke bloemen voor bijen en vlinders?

De Damastbloem bloeit met kleine zachtpaarse bloemen. Deze tweejarige plant komt van nature voor in Zuid-Europa en Azië. De planten worden ongeveer 70-80 centimeter hoog en bijen zijn er gek op! Geurende plant. Latijnse naam: Hesperis matronalis (violet).

De Zonnehoed is een mooie roze plant die ook ongeveer 100-120 centimeter zal worden. De Zonnehoed bloemen bloeien erg lang en zijn vooral geschikt in een klassieke, gemixte border. Binnen te zaaien van februari tot en met april, of direct buiten vanaf april. De bloemen blijven staan van juni tot september in het volgende jaar. Kleurrijke bloemen waar vooral vlinders gek op zijn.

Erepijs (Veronica) is een plantensoort die veel in Nederland voorkomt. Het is een grote bloemenfamilie, en de Blue Bouquet is een mooie variant. De bloemen zijn blauw van kleur en de koninklijk kleurige bloemen groeien in lange trossen van stengels. Sierlijke plant die ongeveer 30 tot 40 centimeter hoog wordt. Heerlijk ruikende bloemen.

Hoe zien de bloemen eruit?

Rode Kattenstaart (Amaranthus) is echt een bijzondere bloeier. Als de plant eenmaal hoogte heeft en de bloemen komen erin, dan gaan de rode 'dreadlocks' hangen en krijg je een soort Blauwe Regen gevoel. De bloemen hangen als pluimen naar beneden en zitten vol met heel veel kleine paarsrode bloemen. Hoogte: 100 centimeter.

De Kogeldistel valt ook zeker niet uit de boot in deze collectie. Een grote en stevige paars/blauwe bol, vormt deze bloem. Binnen te zaaien van maart tot en met juni, of direct buiten vanaf april. De distels bloeien van juli tot en met september in het volgende jaar. De bollen zijn geliefd bij bijen en vlinders. De bloemen lijken een beetje op Allium bollen. Hoogte: 100 centimeter.

Ten slotte bevat deze vrolijke bij-vriendelijke bloemen collectie nog de Vlinderlavendel of Kuiflavendel. De naam zegt genoeg over het uiterlijk. Lavendel met een kuifje, dat is eigenlijk precies wat je ziet als je de paarse bloemen ziet bloeien. Wordt ook wel Franse Lavendel genoemd. Kan niet tegen vorst, maar als je ze in de schuur zet in een pot kun je er jaren van genieten. Bijen en Hommels zijn er dol op!

Dit kweekset bevat naast de 6 verschillende soorten zaden ook 6 plantetiketten en een potlood. Ok bevat het een uitgebreide zaai-instructie.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.