Biologische bleekselderij zaden kopen
Biologische zaden voor de teelt van biologische bleekselderij, selderie of selder. Deze selderij is lekker van structuur en een beetje knapperig zoals bleekselderij hoort te zijn. De stengels zijn super gezond en erg lekker, los uit de hand of met een roomsausje. Ook het jonge blad van bleekselderij is te eten en kun je bijvoorbeeld door de soep of een salade doen. Ruikt sterk met een fijne aroma. De officiële naam is Apium graveolens L.
Biologische selderij telen
Je kunt de biologische bleekselderij zaden onder glas zaaien vanaf februari. Als de jonge bleekselderij plantjes zijn opgekomen, kun je ze verspenen en vanaf half mei buiten uitplanten. Direct in de volle grond zaaien kan natuurlijk ook, vanaf april tot en met mei. Voor beide manieren van zaaien geldt dat je het zaad niet te diep moet zaaien. Selderij is namelijk een lichtkiemer, en heeft dus licht nodig om te ontkiemen. Als ze te diep in de grond liggen gaat dat niet. Verder de aarde voldoende vochtig houden. Oogsten van juni tot en met september.
Verpakking bevat 0,1 gram, dat is ongeveer 200 zaadjes.