Blauwkussen zaden kopen, Aubrieta hybrid | Moestuinland
Blauwkussen zaden, Aubretia hybride mix (Aubrieta)
Aubrieta x cultorum - Blauwkussen is een langbloeiende bloemensoort die laag over de grond gaan. Met zijn paarse blauwe bloemen erg opvallend.

Artikelnummer

SL5190

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á1,75
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Blauwkussen zaden kopen

Deze prachtige mix van meerdere soorten Blauwkussen geven een prachtige blauwe/paarse deken van bloemen. Blauwkussen, of Aubretia hybrida, is een lage bloemensoort die met een hoogte van ongeveer 10 centimeter rustig zich over de grond begeeft. Het zijn meerjarige bloemen, dus eenmaal zaaien voor meerdere jaren plezier. Als je de bloemen eenmaal in de tuin hebt, bloeien ze de jaren erna al vanaf de maand maart. Naast de mooie uitstraling maakt dit de bloemen tot een populair soort. De bloemen zijn dus voornamelijk in de tinten paars en blauw, maar ook roze en rode variëteiten. 

De bloemen zijn goed te combineren in verschillende samenstellingen in de tuin, in borders, perken, tussen stenen en tegels, hangend over een muurtje of natuurlijk gewoon in plantenbakken. De bloemen zijn tevreden met een plaatsje in de half zon en half schaduw. Een gebalanceerd mengsel dat de tuin zeker een positieve uitstraling zal geven.


Het telen van Blauwkussen Aubretia

Je kunt de zaden van Blauwkussen zaaien in de maanden maart en april onder glas, en in de maanden mei en juni in de vollegrond. In de nazomer de planten op de plek van bestemming zetten. De zaden hebben gemiddeld een temperatuur van 18 graden nodig om te kunnen ontkiemen, en dat duurt dan ongeveer 18 dagen. In het zaaischema hierboven staat aangegeven dat de bloemen bloeien van maart tot en met juli, maar dat geldt alleen voor het eerste jaar. In het jaar erop zullen de bloemen al gaan bloemen vanaf maart. 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.