blauwe knoop zaden kopen bij moestuinland
Blauwe knoop zaden, Succisa
Succisa pratensis - De blauwe knoop is een vaste plant die laat in het jaar bloeit. Geneeskrachtig kruid met prachtige blauwe bloemen.

Artikelnummer

V335350

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á2,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Blauwe knoop zaden kopen

De Succisa pratensis, in het nederlands de blauwe knoop genoemd, is een meerjarige plant die bloeit in de maanden augustus, september en oktober. Vanwege zijn late bloei, populair in de siertuin. De vlinders zijn ook blij, vanwege de bloei in een periode waar veel planten al uitgebloeid zijn. De blauwe, ronde bloemen zijn een mooie toevoeging in de tuin. De stengels worden tot zo'n 100 centimeter hoog! De plant is een goed geneeskruid, in het gebruik tegen hoesten, verstopping en vergiftiging. 

Succisa pratensis zaaien en oogsten

Een zakje blauwe knoop zaden bevat zo'n 0,4 gram, wat genoeg is voor zo'n 75 planten. Zaaien doe je, wanneer je dit buiten wilt doen, in het najaar. Vervolgens laat je het winter worden, de zaden zullen vervolgens in het voorjaar gaan ontkiemen. Je kan de zaden ook in het voorjaar binnen zaaien. Geef ze eerst 2-4 weken op kamertemperatuur, en boots vervolgens de winter na. Je zet het zaaigoed dan voor zo'n 4 weken in de koelkast, en zet ze vervolgens weer bij kamertemperatuur. Zo hebben de zaden hetzelfde ritme meegekregen als buiten. 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.