Bergamotmint zaden kopen, Citroen Monarda citriodora Purplish Lilac | Moestuinland
Citroen Bergamotmint zaden, Monarda citriodora
Monarda citriodora - Citroen Bergamotmint is een kruidachtige bloemensoort die frisse, citroengeurige bladeren heeft. Ook mooie bloem!

Artikelnummer

V334020

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á1,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Citroen Bergamotmint zaden kopen

Citroen Bergamotmint is een heel speciaal en merkwaardig kruid. Deze Citroen Bergamotmint is namelijk nogal divers is namen en smaak/gebruik. Hoewel de zaden Bergamotmint heten, is het geen Bergamot. Dit is echter wél de smaak van de bladeren. Een beetje citroenachtig ook wel, lekker fris in elk geval! De echte Latijnse naam van dit soort is Monarda citriodora, of als bijnaam 'Purplish Lilac', vanwege de prachtige roze/paars bloemen. De lilaroze bloemen hebben vlekjes en groeien als een soort Dahlia bloemen over elkaar heen. De bladeren zijn heerlijk in een kop thee, met een echte sterke smaak. De bloemen bloeien lang en zijn echte bijenlokkers. Ook geschikt als potpourri!

Monarda citriodora zaad 'Purplish Lilac'

Dit zakje bevat ongeveer 1 gram, zo'n 1800 Monarda citriodora zaden. Je kunt de zaden zaaien van april tot en met juli bij ongeveer 20 graden. De zaden ontkiemen vaak binnen 2 weken al. Mochten de zaden toch niet kiemen binnen 4 weken, dan even in de koelkast zetten en na 3 weken weer op kamertemperatuur plaatsen. Dit geeft een nieuw kiemproces. De planten kunnen vanaf half mei buiten uitgeplant worden. De Bergamotmint is meerjarig en zo zie je deze in de oorspronkelijke landen als Mexico en Amerika ook. In Nederland is dit echter vaak lastiger en worden de planten doorgaans meer als eenjarige planten geteeld. De Citroen Bergamotmint bloeit van juni tot en met september.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.