Berenoor zaden kopen, Harlequin Mix (Arctotis acaulis) | Moestuinland
Berenoor zaden, Harlequin Mix (Arctotis)
Arctotis acaulis - Gemixte Berenoor zaden voor een kleurrijke bloemenzee. Deze zomerbloeier is ook als snijbloem zeer geschikt.

Artikelnummer

SL5125

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á1,75
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Berenoor zaden kopen

Berenoor bloemen zijn wat onbekend in ons land en worden vaak verward met Gerbera's en de Margriet. De Arctotis acaulis is toch echt een opzichzelf staand soort bloem die weer net anders is. De bloemen ingesneden bladeren en in het hart contrastrerende ringen. Zowel de bladeren van de Berenoor als ook de stengels zijn voorzien van dunne donshaartjes, waardoor ze soms een zilvergrijze gloed hebben. Deze Harlequin zaden mix bestaat uit een mengsel van kleurrijke bloemen, varierend van geel en oranje tot rood, roze en wit. Een bijzonder bloemenmengsel dat ook als snijbloem erg geschikt is. 

Arctotis acaulis zaad zaaien

Je kunt de Berenoor zaden onder glas zaaien in april en in mei. Ook kun je direct in de volle grond zaaien vanaf half mei tot eind juni. Voorzaaien heeft de voorkeur, waarbij je de zaden licht moet bedekken met een heel dun laagje zand. Iets aandrukken en daarna goed vochtig houden. Deze verpakking bevat ongeveer 45 zaden, en ze ontkiemen na 25 dagen pas. Een poosje geduld houden dus. De meest ideale temperatuur is 20 graden, dus lekker op kamertemperatuur. Later als ze opgekomen zijn, uitplanten in potten, of buiten in de tuin. Bloeit van juli tot en met september.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.