Beemdkroon zaden kopen, Knautia | Moestuinland
Beemdkroon Zaden, Knautia
Knautia arvensis - De Beemdkroon is een vaste inheemse plant die prachtige lichtpaarse bloemen krijgt. Vrij zeldzaam in nederland, en heeft een aantrekkende werking op insecten.

Artikelnummer

SL6950

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á3,20
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!Beemdkroon bloemen zaden kopen

De Knautia arvensis, Beemdkroon in het nederlands, is een plant die een hele goede aantrekkingskracht heeft op vlinders en insecten. De bloemen van de plant geven veel nectar, en dit zal door de insecten zeker opgemerkt worden. De bloemen zijn lichtpaars van kleur en krijgen een bloemdoorsnede van zo'n 4 centimeter. De plant is 100 procent inheems in nederland, wat betekend dat de plant hier van nature voorkomt. De Beemdkroon is helaas wel vrij zeldzaam, en komt nog voor langs de kust, op zandgrond wat veel kalk bevat. 

Knautia arvensis, beemdkroon: inheemse plant

Zaaien doe je in maart, april en mei in de volle grond. Maar ook in de maanden juli, augustus en september kan er gezaaid worden. Een ideale zaaitemperatuur van deze knautia ligt tussen de 15 en 20 graden celcius. Zaden zullen na zo'n 20 dagen ontkiemen. Het zakje bevat ongeveer 70 zaden, wat overeen komt met 0,4 gram. Bij laat zaaien zal de bloei een jaartje op zich laten wachten, de plant is goed winterhard dus uiteindelijk wordt dit zeker beloond. De plant bloeit van nature in de maanden juni, juli en augustus. Zet de beemdkroon op een plekje met voldoende zon voor een optimale groei. De plant wordt zo'n 45 centimeter hoog en houd van een afstand van zo'n 40 centimeter tot aan de volgende plant.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.