Thaise basilicum zaden kopen, siam queen sierbasilicum | Moestuinland
Basilicum Zaden, Siam Queen
Thaise basilicum Siam Queen is een variant op de normale basilicum. Met een anijs/kaneel geur. Ook als sierplant wordt deze basilicum gebruikt.

Artikelnummer

SL2015

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á2,20
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Thaise basilicum zaden kopen

Deze Thaise basilicum zaden zijn een leuk alternatief op normale basilicum planten. De plant die er ook tamelijk anders uitziet, heeft ook een eigen smaak. De geur van deze Siam Queen doet namelijk erg lijken op dat van kaneel en anijs. Het is een stevig ruikende plant en daarom pas op het laatste moment toevoegen aan het gerecht waarin je het wilt verwerken. Deze Thaise basilicum wordt niet alleen gebruikt als eetbaar kruid, maar ook als sierplant. De planten hebben namelijk een aparte verschijning en de toppen van de plant kleuren van groen naar rood. 

Telen van de Queen Siam basilicum

De Thaise basilicum is te zaaien onder glas in de maanden maart, april en mei. Na het zaaien de zaden niet met grond overdekken, maar slechts heel iets aandrukken. Ook is het goed om de water voldoende water te geven. Als je direct in de vollegrond wilt zaaien, dan kun je het beste wachten tot half mei, de ijsheiligen. Vanaf dit moment tot en met de maand juli, kun je buiten zaaien. Behalve als ze nog vorst opgeven in mei. De kiemduur bedraagd ongeveer 2 weken en de zaaitemperatuur moet rond de 21 graden liggen. Dit levert het beste kiemproces op. 

  • Ideale zaaitemperatuur is 21 graden;

  • Kiemproces duurt ongeveer 14 dagen;

  • Uitplanten met 30 centimeter tussen de planten.

Als de planten groot genoeg zijn, kun je ze uitplanten in de moestuin of je kunt ze in potten of bakken plaatsen. Dit is handig voor als het slecht weer wordt, want daar houdt de basilicum niet van. Belangrijk is het om de planten een warm plekje te geven, en iets uit de wind. De planten moet je bij het uitplanten ongeveer 30 centimeter uit elkaar zetten. Oogsten in de maanden juni tot en met september. 
 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.