Basilicum zaden kopen moestuin | Moestuinland Pot basilicum minette zaden kopen - moestuinland
Basilicum zaden kopen moestuin | Moestuinland Pot basilicum minette zaden kopen - moestuinland
Basilicum Zaden, Pot Minette
Het perfecte basilicum ras dat geschikt is voor potten. Deze basilicum groeit goed en ruikt erg sterk. Erg lekker bij tomaten.

Artikelnummer

SL2005

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á1,75
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Basilicum zaden kopen

Kruiden zijn bij uitstek geschikt om te telen in potten en dat niet alleen in de moestuin maar ook lekker binnen in huis in de keuken of op het balkon. Ook basilicum is zeer geschikt om te telen in huis. Dit basilicum ras Minette is een echte potbasilicum. Deze Minette basilicum is van Griekse komaf en is zeer geliefd in de warmere landen. De basilicum planten hebben klein, pikant geurend blad met een frisse groene kleur. Als keukenkruid is basilicum erg geliefd. Zo kun je van basilicum heerlijke pesto maken. Ook kun je het goed verwerken in de salade of door de pasta.

Basilicum als medicijn

Ook gebruiken veel mensen dit kruid vanwege zijn medicinale functie. Zo werkt basilicum als ontstekingsremmer, bestrijdt het stress en verminderd het de kans op een depressie. Daarnaast zitten er veel anti-oxidanten in die de verspreiding van schadelijke stoffen in ons lichaam tegengaan. Zo kun je niet alleen maar genieten van een heerlijke maaltijd met deze kruiden, maar zo verbeter je de gezondheid ook nog eens. Genoeg redenen om te beginnen met het telen van basilicum, ook zonder een moestuin. 

Basilicum zaden, van zaaien tot oogsten

De basilicum zaden kun je niet alleen maar gebruiken voor de teelt in potten. Hoewel dit wel de voorkeur heeft kun je de zaden ook ter plekke in de vollegrond zaaien. Let er wel op dat de zaden een goed kiemproces doorlopen bij het zaaien met een temperatuur van 21 graden. Daarnaast is basilicum een kruid uit een warmtewinnend gebied, dus enige warmte is geboden. Zaaien onder glas kan in maart, april en mei. In mei, juni en juli kun je zaaien in de vollegrond. De zaden bij het zaaien niet bedekken met aarde. Slechts licht aandrukken en goed vochtig houden. Als de plantjes voldoende handbaar zijn kun je ze overpoten waar je ze wil, in potten, in de vollegrond of op een warm plekje in de tuin. Oogsten van de basilicum kan in de maanden juni, juli, augustus en september. Dit wijkt af van de teelt binnenshuis, waarbij je het gehele jaar door kunt telen. 

Basilicum zaden kopen

Wanneer je bij Moestuinland basilicum zaden wilt kopen, dan ontvang je de zaden altijd in een zakje met een dubbele kiemkracht beschermende binnenverpakking. Deze verpakking bestaat uit 300 Minette basilicum zaden. Het totaalgewicht ligt rond de 0,4 gram. De basilicumplanten zijn eenjarige planten.   

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.