Zaden voor Basilicum Genoveser - Moestuinland
Basilicum Zaden, Grofbladig (Genoveser) | BIO
Deze biologische basilicum smaakt heerlijk in Italiaanse gerechten. Maar kan ook zeker niet missen in de Nederlandse gerechten zoals groentesoep.

Artikelnummer

SL2012

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á2,20
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Basilicum Zaden Kopen

Genovese basilicum wordt gezien als de pesto basilicum met een heerlijke intense smaak en geur. Basilicum past perfect thuis in de Italiaanse keuken. Zo kun je het over de pizza doen, maar ook gewoon in de Nederlandse groentesoep. Naast de heerlijke geur van basilicum in diverse gerechten, heeft basilicum ook nog eens een heilzame werking. Zo kun je er thee van maken wat onwijs goed werkt tegen een verkoudheid.

Daarnaast zit een basilicum plantje ook nog eens vol met vitaminen en mineralen. Ook zit er het stofje zeaxanthine in basilicum. Dit stofje zorgt voor een goede UV bescherming van de ogen wat je gezichtsvermogen beschermt en verbetert. 


Basilicum zaden: Zaaien en onderhouden

Basilicum kun je het beste lauw water geven. Dit komt door de oorsprong van Italiaanse bodem waar het regenwater ook vaak een lauwe temperatuur heeft. Wat de basilicum plant ook over heeft genomen van zijn Italiaanse oorsprong is dat het graag groeit in de zon. Een warm plekje in de zon doet wonderen voor basilicum. Verder is het handig om de kiemplantjes niet te snel naar buiten te doen, aangezien we hier nogal een koud klimaat hebben.

Zaaien onder glas kan in de maanden maart, april en mei. Vanaf mei tot juli kun je ook zaaien in de volle grond, dit heeft niet onze voorkeur. Oogsten kan van juni tot en met september. De ideale zaaitemperatuur bedraagd 21 graden en het duurt ongeveer 14 dagen voordat er een kiemplantje te zien is. Er zitten ruim 600 zaden in een zakje basilicum zaden. 

Het SKAL-keurmerk voor biologische basilicum zaden

Tot slot zijn deze basilicum zaden volgens de biologische manier geteeld, verpakt en geschoond. Ook dragen deze zaden het SKAL keurmerk wat inhoudt dat ze gecontroleerd en geregistreerd staan bij de stichting SKAL. Deze ziet er op dat de zaden ook daadwerkelijk volgens de biologische wijze zijn geteeld. Zo zien ze er bijvoorbeeld op dat er geen machines aan te pas zijn gekomen, dat er geen chemicaliën zijn gebruikt en dat er geen kunstmest is gebruikt bij de productie. 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.