Rode Basella zaden kopen
Basella is een exotisch gewas, afkomstig uit Azië en Afrika, met name India, Bangladesh, Sri Lanka, China. Dit bladgewas wordt veel gebuikt in de Oosterse en Surinaamse keuken, en is heel divers te bereiden. De planten zijn echte klimmers (rankend) en groeien op een bijzondere wijze. De bladeren van de rode Basella 'Rubra' zijn hartvormig. Je kunt het gebruiken in soepen, salades, als spinazie en als roerbak groente. Niet te lang bakken, dan wordt het slijmerig. De smaak is echt eigen, en heeft iets nootachtig, peperachtig en ook heeft het wat weg van citroen. Een fijne combinatie die echt goed te combineren is, en voor veel smaakverrassingen zal zorgen. Wordt ook wel Malabar Spinazie of Ceylon Spinazie genoemd, of Poi. Latijnse naam is Basella alba.
Red leaved Malabar telen
Je kunt de zaden van de rode Basella telen van maart tot en met juli. Doe dit bij een warme temperatuur, aangezien de planten inheems zijn in warme gebieden en dit dus ook nodig hebben. De zaden ontkiemen erg langzaam, en 3 weken kan het zeker duren. Voor het zaaien de zaden 12 uur laten weken in water. Telen kan in de volle grond, maar dan wel beschut. Voorkeur is in de kas of in potten, zodat de grond snel kan opwarmen. Uitplanten op 20 bij 30 centimeter. De uitlopers van de plant klimmen het liefste omhoog, en je kunt ze makkelijk begeleiden met touw of een klimrek. Mede daardoor mogelijk om op kleine oppervlakte dit bladgewas te kunnen telen. Als de Basella gaat bloeien, ontstaan er bijzonder merkwaardige vruchtjes op de stengels. Apart om te zien, maar erg kleurrijk. Wordt gebruikt als natuurlijke kleurstof in bijvoorbeeld gebak.
Verpakking bevat ongeveer 3 gram aan Basella zaden.