Barbarakruid zaden kopen, Overblijvend Winterkers | Moestuinland
Barbarakruid zaden, Winterkers (Vroege)
Barbarea verna - Vroege Barbarakruid is een oud gewas met een eigen smaak. Lekker pittig smaakje bij salades en kan ook goed bij vleesgerechten.

Artikelnummer

H12874

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á1,59
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Vroege Barbarakruid zaden kopen

Deze zaden zijn geschikt voor het telen van Vroege Barbarakruid of Winterkers. Barbarakruid is tegenwoordig niet meer zo bekend in ons land, maar je kunt het op tal van verschillende manieren gebruiken. Denk aan het gebruik in salades, soep of bij vlees gerechten. Sommige mensen gebruiken het zelfs in de kwark. De smaak van Barbarakruid is pittig en daarom fijn om mee te werken. Barbarakruid werd al in de Middeleeuwen geteeld en is dus een oud en beproefd gewas of kruid. Ook wel Winterkers of Overblijvende of Wintertuinkers genoemd, omdat het goed bestand is tegen vorst. De Latijnse naam van dit soort is Barbarea verna.

Barbarakruid of Winterkers telen

Je kunt de zaden van de Vroege Barbarakruid in de volle grond zaaien in de maanden maart tot en met september. Doe dit breedwerpig of op regels. In principe hoeft er niet uitgedund te worden. Verder is het een makkelijk gewas om te telen en het vraagt niet veel aandacht. Kan dus vorst verdragen en is mede daarom het hele jaar door te oogsten, ongeacht de temperatuur. 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.